fbpx

4 voordelen van een op maat gemaakte garderobekast

Wanneer je je huis aan het (her)inrichten bent, kom je op een moment dat je een keuze moet gaan maken voor je garderobekast. Komt de garderobekast in je slaapkamer? Of valt de keuze toch voor een inloopkast? In beide gevallen heeft een op maat gemaakte kast zo zijn voordelen. In dit blog beschrijven we de 4 belangrijkste voordelen van een op maat gemaakte kast.

1. Optimaal gebruik van je ruimte

Een van de grootste voordelen van een op maat gemaakte garderobekast is dat je alle ruimte die je hebt op een efficiënte manier kan gebruiken, of de ruimte nu klein of groot is.

Waarschijnlijk ken je wel wat ‘loze’ ruimtes in je huis, bijvoorbeeld onder de trap of een schuine wand. Loze ruimtes zou je kunnen opvullen met een op maat gemaakte garderobekast, waardoor je ruimte optimaal wordt benut.

Maar daarnaast gaat het niet alleen om de ruimte in je woning, maar ook om de ruimte in je kast. Een standaard kast heeft vaak niet de opbergruimte die je van een kast verlangt, bijvoorbeeld te weinig lades of te weinig ruimte om je kleding op te hangen. Met een kast op maat is ook de binnenruimte van de kast naar jouw wens!

2. De kastdeuren 

Wat zich vaak ook aanpast aan de ruimte waarin de kast zich bevindt, zijn de deuren. Over het algemeen heb je keuze in drie soorten deuren: draaideuren, schuifdeuren of een open kast zonder deuren, wat vaak gebruikt wordt bij inloopkasten.

De keuze van de deur is vaak afhankelijk van de ruimte vóór de kast. Wanneer de kast in een kleinere ruimte staat, wordt er vaak gekozen voor schuifdeuren. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze geen extra ruimte innemen wanneer je ze opent, maar het nadeel is dat je niet alle deuren tegelijk kunt openen. Dit juist vice versa bij kasten met draaideuren.

Een combi tussen deuren, laden en open kast ruimte is vaak te zien bij inloopkasten.

3. Materiaalkeuze 

Je hebt bepaald wat voor een kast je wilt, hoe je de binnenruimte van je kast wilt en je kastdeuren, maar welk materiaal wil je voor je kast? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout of aluminium. Wanneer je kiest voor een kast op maat, kun je het beste eerst wat samples aanvragen zodat je weet waar je voorkeuren naar uitgaan.

4. Laat jouw kast aansluiten bij je interieur 

Heeft je huis een landelijk, industrieel of juist een klassiek interieur? Een kast op maat kan altijd zo gemaakt worden dat het aansluit bij de rest van je woning, geef het de uitstraling die jij wilt.

Zoals eerder genoemd, heb je een ruime keuze in materiaal. Maar daarnaast kun je ook de kleur, stijl en eventueel handvatten aanpassen naar jouw wensen. Hierdoor voegt de kast zich samen met de rest van je interieur!

Een garderobekast op maat van Morgana 

Ben je op zoek naar de perfecte garderobekast voor je huis? Wij adviseren je graag in de mogelijkheden. Laat ons de maten van de ruimte weten en wij tekenen een 3D tekening voor je.

Bekijk onze kasten

 

 

24/8/2021