fbpx

Vijf tips voor het selecteren van een goed hoofdkussen

Een derde van uw leven brengt u door in bed. Dat is nogal wat. Logisch dat een goed hoofdkussen dan erg belangrijk is voor een goede nachtrust. Maar wat is voor u een goed kussen? Lekker zacht, mooi stevig, natuurlijk materiaal, goed uitwasbaar? Een ergonomisch hoofdkussen? Er zijn ontzettend veel keuzes. De werking van goede kussens wordt nog weleens onderschat, daarom geven wij u graag vijf tips voor het selecteren van het juiste hoofdkussen.

Bekijk onze hoofdkussens

1. Let op de ondersteuning

Last van nekpijn door een oncomfortabel kussen? Of heeft u regelmatig last van vervelende schouder- of rugklachten? Dan is het absoluut essentieel om een kussen te kiezen dat niet alleen comfortabel is, maar ook de juiste ondersteuning biedt. Ook uw slaaphouding speelt hierbij een cruciale rol. Of u nu een rugslaper, een buikslaper of een comfortabele zijslaper bent, de juiste keuze in kussens kan echt het verschil maken voor een optimale nachtrust.

Kussen voor de rugslaper

Voor degenen die de voorkeur geven aan het slapen op de rug, is een kussen nodig dat de natuurlijke kromming van de nek respecteert en voldoende ondersteuning biedt zonder te plat te zijn. Zo voelt het alsof u op een wolkje ligt!

Kussen voor de buikslaper

Bent u een buikslaper? Dan kan het zo zijn dat u vaak wakker wordt met een pijnlijke nek of rug. Dit komt doordat het kussen dan net te dik is. Om overmatige druk op de nek of rug te voorkomen kunt u als buikslaper het beste kiezen voor een dunner kussen.

Kussen voor de zijslaper

Slaapt u meestal op uw zij? Dan is het van belang om een goed kussen te selecteren dat de ruimte tussen het hoofd en de schouder opvult. Op deze manier houdt u de wervelkolom in een rechte lijn! Het juiste kussen voorkomt dat uw hoofd te laag ligt en zo spanning op uw nek en schouders veroorzaakt. Ook vermijdt het dat uw hoofd te hoog ligt, wat ook ongemak kan veroorzaken.

2. Denk na over de materialen

Bij het kiezen van het ideale kussen spelen niet alleen uw slaaphouding en comfort een rol, maar ook het materiaal en de vulling van het kussen zelf. De keuzes variëren van schuim tot dons, van wol tot synthetisch. Het kan overweldigend lijken, maar onze deskundigen staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van het perfecte kussen dat aansluit bij uw individuele behoeften.

Synthetische kussens zijn wat vaster dan de donzen kussens die goed vormbaar zijn. Dons is nog steeds het populairste materiaal omdat mensen houden van natuurlijke producten. Ook is een kussen van dons vochtregulerend en zeer comfortabel. Dons vormt zich naar uw nek en hoofd en het kan op een 30 graden wasje mee in de wasmachine. Een synthetisch hoofdkussen kan men ook prima wassen en heeft dus een wat vastere vorm. Dit materiaal is meestal het gunstigste geprijsd. Maar naast deze twee materialen heeft u ook nog de keuze uit wol, schuim en natuurrubber.

3. Hou rekening met uw lichaamsbouw

Bij het kiezen van het perfecte hoofdkussen is er één factor die absoluut niet over het hoofd mag worden gezien: uw lichaamsbouw. Of het nu gaat om uw gewicht, de lengte van uw nek of de structuur van uw schouders, deze elementen spelen een essentiële rol in het bereiken van een goede nachtrust.

Elk individu is uniek is en heeft eigen unieke behoeften als het gaat om ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Als u bijvoorbeeld een langere nek heeft, heeft u waarschijnlijk een kussen nodig dat voldoende hoogte biedt om uw nek in lijn te houden met uw wervelkolom. Mensen met bredere schouders kunnen profiteren van een kussen met extra ondersteuning om drukpunten te vermijden.

4. Match uw kussen met uw matras

Wist u dat de harmonie tussen uw kussen en uw matras van vitaal belang is voor een goede nachtrust? Het is niet alleen een kwestie van comfort, maar ook van de juiste ondersteuning voor uw nek, schouders en rug.

Denk eens na over het type matras dat u heeft – is het heerlijk zacht en meegaand of eerder stevig en ondersteunend? Het kiezen van het juiste kussen hangt nauw samen met de eigenschappen van uw matras. Als u slaapt op een zacht matras, dan verdient een zachter kussen de voorkeur om ervoor te zorgen dat uw hoofd en nek op één lijn blijven met uw wervelkolom. Dit bevordert niet alleen uw slaapcomfort, maar voorkomt ook mogelijke klachten.

5. Bedenk goed of u het snel warm of koud heeft

Heeft u de neiging om snel warm te worden tijdens het slapen? Dan raden we ten zeerste aan om te kiezen voor kussens gemaakt van natuurlijke materialen. Materialen zoals wol hebben uitstekende vochtafvoerende eigenschappen, waardoor het vocht snel wordt opgenomen en afgevoerd. Bovendien heeft wol zelfreinigende eigenschappen, waardoor uw kussen altijd droog en fris aanvoelt. Een andere geweldige keuze voor warme slapers is een donzen kussen dat bekend staat om zijn ademend vermogen en luchtige comfort.

Maar wat als u zich snel koud voelt tijdens het slapen? Hier is waar isolatie in het spel komt. Kies een kussen dat isolerende eigenschappen heeft om warmte vast te houden en u gezellig te houden gedurende de nacht. Materialen zoals traagschuim en synthetische vezels kunnen helpen bij het behouden van warmte en bieden een knus gevoel dat koude rillingen op afstand houdt.

Goed hoofdkussen, goede nachtrust

Wanneer u de juiste houding heeft gevonden, dankzij het goede kussen, zult u merken dat u uitgerust wakker wordt. Uw klachten zullen verminderen en uw energiepeil zal toenemen. Een team van specialisten staat voor u klaar om met u door te nemen welk kussen voor u de juiste keuze zal zijn. Neem alvast een kijkje op de site of maak een vrijblijvende afspraak.

Bekijk ons assortiment hoofdkussens

20/11/2019