fbpx

Een goede boxspring kopen? Let hier op!

Slapen alsof je op een wolkje ligt? De luxe slaapervaring van een hotelbed? Dan is een boxspring het antwoord! Een boxspring ziet er niet alleen mooie uit, maar kan ook de juiste ondersteuning bieden en corrigeren waar nodig. Het is een beste uitgave, maar zeker het geld waard… Als je de juiste boxspring koopt die bij jouw voorkeuren past! In dit artikel geven wij tips voor het kopen van een goede boxspring.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een matras geplaatst op een verende bodem, ook wel bekend als een “box” of “box-onderstel.” Het boxspringbed is ontworpen voor comfort en ondersteuning. De boxspring zelf is meestal gevuld met veren, wat zorgt voor extra veerkracht en demping. Hier bovenop komt een matras, en soms wordt er ook een topper toegevoegd op de boxspring voor extra comfort. Een boxspring is d7us letterlijk vertaald een bak met veren… Maar dat klinkt natuurlijk niet zo chique!

Hoe lang gaat een boxspring mee?

De levensduur van een boxspring kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, het gebruik, het onderhoud en de zorg die eraan wordt besteed. Over het algemeen kun je echter verwachten dat een goed onderhouden boxspring tussen de 8 en 10 jaar meegaat. Hieronder zijn enkele factoren die van invloed zijn op de levensduur van een boxspring.

 • Kwaliteit van materialen: Een boxspring van hoogwaardige materialen heeft over het algemeen een langere levensduur dan een van mindere kwaliteit.
 • Frequentie van gebruik: Hoe intensiever de boxspring wordt gebruikt, des te sneller zal deze slijten. Een bed in een logeerkamer zal bijvoorbeeld minder slijtage ondergaan dan een bed dat dagelijks wordt gebruikt.
 • Onderhoud: Regelmatig onderhoud en zorg voor de boxspring, zoals het regelmatig draaien van het matras en het schoonhouden van de bekleding, kunnen bijdragen aan een langere levensduur.
 • Gewichtsbelasting: Het gewicht dat op de boxspring rust, kan ook van invloed zijn. Een boxspring die continu zwaar belast wordt, kan sneller slijten.

Verschil tussen bed met lattenbodem en boxspring

Misschien twijfel je nog of je voor een boxspring of een lattenbodem moet gaan. Beide hebben weer zijn eigen voordelen en nadelen en het draait allemaal om jouw persoonlijke voorkeur. Zoals we net al vertelde, is een boxspring een box met veren waar een matras op komt te liggen. Het is in feite de matrasdrager en ledikant in één. Een gewoon bed, ook wel ledikant genoemd, is alleen het frame van het bed. Hier komt nog een lattenbodem of spiraalbodem in te liggen waar je vervolgens een matras op plaatst.

Voordelen van een boxspring

 • Luxe uitstraling
 • Meer ligcomfort door bodem met vering
 • Makkelijk op te maken
 • Het neemt minder ruimte in dan een gemiddeld ledikant
 • Hoger dan traditionele bedden
 • Bewegingsisolatie

Voordelen van een ‘gewoon’ bed met lattenbodem

 • Matras schuift niet
 • Vangt minder stof op dan een boxsspring
 • Geschikt voor verschillende matrassen
 • Goedkoper in aanschaf

Boxspring met bonellvering of pocketvering?

Een goede luxe boxspring kan verschillende soorten veringen bevatten. De meest voorkomende zijn bonellvering en pocketvering. Maar voor welke soort moet je kiezen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we natuurlijk eerst dieper ingaan op het verschil tussen bonellvering en pocketvering. Het grootste verschil is de verbinding tussen de veren. De veren in een bonellvering zijn met elkaar verbonden. Bij een pocketvering zitten alle veren in een apart zakje. Hierdoor is de vering beter verdeeld, omdat de veren allemaal afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De bonellvering kun je zien als een basis met een redelijk soepel slaapcomfort, maar is ten opzichte van de pocketvering wat springerig, onstabiel en zal minder goed het lichaam ondersteunen. De pocketvering biedt niet één, maar zeven comfortzones voor de perfecte ondersteuning voor je lichaam, door verschillende hardheden van veren te verwerken.

Bekijk onze boxsprings

Welk matras moet bovenop een boxspring?

Wanneer je de juiste boxspring (de bedbodem) hebt gekozen, die past bij je lichaamsprofiel, kun je gaan kijken naar het matras. Je kunt namelijk niet alleen op de boxspring liggen! Je lichaamsbouw, slaaphouding, eventuele rug- en nekklachten en andere persoonlijke voorkeuren spelen een grote rol bij het maken van de keuze van een goed matras voor de boxspring. Wij raden het af om online, zonder een matras te proberen, een complete boxspring aan te schaffen. Je kunt zo namelijk een echte miskoop doen. Je kunt het beste langskomen in onze beddenspeciaalzaak in Boxmeer. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze door onder andere een slaaptest af te nemen.

Complete boxspring naar wens

Een boxspring is een luxe product. Het kan een beste uitgave zijn en dan wil je er zeker van zijn dat het compleet naar wens is! Gelukkig is er enorm veel mogeljk bij de aanschaf van een boxspring. Wil je liever een lage instap of een hoge? Wil je liever een mooie gemeleU bent op zoek naar extra comfort bij uw boxspring? Ook hier geldt weer; iedereen is uniek dus waar voor de één een lage instap prettig is, heeft de ander liever een hoge instap. Ook materiaalkeuze is voor iedereen persoonlijk. Een mooie stof of liever een afneembare skai uitvoering? Een topper kunt u extra comfort creëren en de naad tussen matrassen wegwerken. Wanneer u een goede bedbodem heeft, en een goed matras dan biedt een topper echt een heerlijk luxueus gevoel. Alles kan zich dan gemakkelijk naar uw lichaam vormen.

Beste boxspring kopen? Doe de slaaptest!

Goed persoonlijk advies vragen is het allerbeste wat je kunt doen wanneer je ene goede boxspring wilt kopen. Morgana in Boxmeer is de enige in Nederland die een digitale Nachtrust Analyse biedt. Deze is ontwikkeld door Ergosleep en stelt je unieke SLAAP-DNA® vast. Wees niet bang, je wordt niet ’s nachts in de winkel verwacht. Je neemt plaats in de slaapcabine en er wordt een objectieve meting gedaan! Binnen acht minuten voel je meteen wat een bed op maat betekent. Wil je dit zelf ervaren? Maak nu vrijblijvend een afspraak of bezoek onze winkel in Boxmeer!

Plan een slaaptest

11/11/2019