fbpx

Hotelbed kopen? Dit is het geheim van de hotelervaring!

Als je ooit in een luxe hotel hebt geslapen, ken je het gevoel van ultieme ontspanning en comfort dat een hotelbed kan bieden.  Misschien kom je wel net terug van je vakantie of een nachtje weg, en denk je: Ik wil ook zo’n hotelbed kopen! Wij begrijpen je helemaal. Het is niet voor niets dat er enorm vaak gevraagd wordt: “Welke boxspring gebruiken ze in de hotels van Van der Valk?” en “Hoe kan ik ook de hotelervaring thuis beleven? “. In dit artikel nemen we je mee naar de wereld van hotelbedden, wat het geheim is van het comfort van het matras van het bed in een hotel en waarom het kopen van een hotelbed het écht waard kan zijn!

Het comfort van een hotelbed

Het lijkt wel als al je zorgen verdwijnen als je eenmaal onder de dekens kruipt in het bed op je hotelkamer. Hoe kan dat nou? Dat je thuis ook een goed bed hebt staan, maar het toch niet zo comfortabel is als een hotelbed? Wat maakt een hotelbed zo speciaal? Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de optimale slaapervaring in een hotel, laten we eens kijken!

Hoge kwaliteit

Omdat bedden in een hotel lang mee moeten gaan, zorgen hotels er vaak voor dat ze kiezen voor een bed van hoogwaardige materialen die lang mee gaan… En dat merk je! Denk aan matrassen die vaak vervaardigd zijn van luxe schuimen, pocketveren of een combinatie van beide. Deze materialen bieden duurzaamheid, ondersteuning en zachtheid.

Geschikt voor iedereen

Natuurlijk, een bed is heel persoonlijk. Daarom proberen hotels bedden te plaatsen die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Boxsprings, bijvoorbeeld, bieden extra veerkracht en dragen bij aan de algehele stabiliteit van het bed. De lagen van het matras worden vaak ontworpen om verschillende slaapvoorkeuren tegemoet te komen. Sommige hotels hebben zelfs hotelbedden die in hardheid verstelbaar zijn!

Luxe beddengoed

De hotelervaring heeft niet alleen met de hotelbedden te maken. Het duurzame beddengoed speelt hier ook een hele grote rol in! Denk hierbij aan goede hoofdkussens, hotel dekbedden en dekbedovertrekken. Het gebruik van zachte, ademende en hypoallergene dekbedden en beddengoed in combinatie met het enorm comfortabele hotelbed zorgt er voor dat het voelt alsof je op een wolkje ligt.

Soorten hotelbedden

Er zijn natuurlijk verschillende soorten hotelbedden te vinden in verschillende hotels. Maar omdat hotels wel vaak het bieden van een goede nachtrust hoog in het vaandel hebben staand, zijn er enkele soorten bedtypes die het meest voorkomen.

Boxspring bedden: Boxspring bedden zijn populair in veel hotels (van der Valk!) vanwege hun comfort en ondersteuning. Ze bestaan uit een matras bovenop een verende boxspring (een houten frame met ingebouwde veren). Deze constructie zorgt voor extra veerkracht en draagt bij aan het algemene slaapcomfort. Wil je een boxspring kopen? Dat is een hele goede keus! Zo voelt het elke dag alsof je in een Van der Valk bed slaapt.

Bekijk onze boxsprings

Pocketvering matrassen: Pocketvering matrassen bestaan uit individueel verpakte veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit type matras biedt goede ondersteuning en minimaliseert bewegingsoverdracht, wat handig is voor stellen. Pocketvering matrassen komen vaak het best tot hun recht in combinatie met een boxspring.

Bekijk het beste pocketvering matras

Traagschuim toppers: Traagschuim is drukverlagend en kan er voor zorgen dat het voelt alsof je op een wolkje ligt. Traagschuim is niet hetzelfde als koudschuim, wat vaak een stuk harder ligt. De traagschuim toppers kom je in hotels vaak tegen bovenop het matras, voor een nog comfortabele slaapervaring.

Bekijk onze matrastoppers

Verstelbare bedden: Sommige matrassen zijn verstelbaar. Niet alleen om heerlijk rechtop in bed te kunnen zitten, maar soms ook om de hardheid van het bed aan te passen. Dit laatste zorgt echt voor de ultieme slaapervaring, maar zal je niet heel vaak tegenkomen. Een regulier verstelbaar bed is een stuk goedkoper om aan te schaffen.

Bekijk onze verstelbare bodems

Aangepaste Hotelbedden: Sommige hotelketens hebben hun eigen aangepaste bedden, zoals de “Heavenly Bed” van Westin of de “Hilton Serenity Bed.” Deze hotelbedden zijn vaak ontwikkeld in samenwerking met beddenfabrikanten en zijn ontworpen om de unieke slaapbeleving van de desbetreffende hotelketen te bieden.

Hotel bed kopen? Zeker doen!

Overweeg je om de hotelervaring in huis te halen met een hotelbed? Dan helpen we jou graag bij het maken van een keuze! Kom langs in onze showroom in Boxmeer en we geven je graag vrijblijvend advies. Zo heb jij misschien binnenkort ook wel een luxe boxspring op je slaapkamer staan, net zoals in een hotel.

03/1/2024