Beddengoed kopen, waar moet je aan denken?

Goed slapen is goud waard. Je kiest dan ook met zorg het juiste bed en de juiste matras uit. Nu nog het beddengoed. Want met comfortabel en goed beddengoed komt het bed pas écht tot zijn recht. Als de bovenlaag niet klopt, kan de matras immers zijn werk niet doen. Waar moet je zoal aan denken bij beddengoed kopen? Wij helpen je graag een eindje op weg. 

Waar gaat comfortabel en goed beddengoed over? 

Bij beddengoed kopen zijn drie factoren van belang: 

  • ventilatie: wordt de warmte genoeg afgevoerd? 
  • absorptie: wordt het vocht genoeg opgenomen? 
  • elasticiteit: blijft ondanks het draaien alles glad en strak? 

Dit heeft allemaal te maken met het materiaal en de pasvorm. 

Natuurlijke materialen: warmte- en vochtregulerend 

Of het nu over moltons of hoeslakens gaat, voor optimale warmte- en vochtregulatie kun je het beste katoen kopen of het merk Tencel ®. Beide stoffen zijn wat je noemt natuurlijke materialen. Katoen komt van de katoenplant en Tencel ® wordt uit hout gewonnen. In tegenstelling tot synthetische materialen, die als broeierig ervaren kan worden, ademen en absorberen deze stoffen voelbaar beter.  

Natuurlijke materialen zijn namelijk kampioen in warmte afvoer en vocht opname. Daardoor slaap je veel prettiger. Woelen, dromen en onrustige nachten gaan immers vaak samen met te veel warmte. Let bij beddengoed kopen daarom goed op ademend materiaal. 

Bekijk ons assortiment beddengoed

Strakke pasvorm: dubbelstretch, jersey en hoekhoogte 

Daarnaast wil je natuurlijk slapen op een gladde en zachte ondergrond. Vergeet hierbij ook niet de hoekhoogte. Dit alles zorgt voor een strakke pasvorm op maat. De elasticiteit waar je naar op zoek bent, voor uw hoeslaken én uw molton.  

Beddengoed kopen voor een topper is daar een uitzondering op. De splittopper luistert nog nauwer. Dat is een tweepersoons topper met een inkeping bij het hoofdeinde. Beddengoed kopen voor een splittopper vraagt erom dat je de exacte lengte van de split weet, zodat de knik op de juiste plek komt. Raadpleeg ons gerust in geval van twijfel. 

Beddengoed kopen start bij de molton  

Een molton is een ondergeschoven kindje; het is belangrijker dan je denkt. Je spant het onder uw hoeslaken ter bescherming van je matras. Sterker nog, het is het behoud van je matras. Daarnaast zorgt deze matrasbeschermer ook voor een gezond en droog slaapklimaat, zoals dat in vaktermen heet. 

Veel mensen slapen naakt, waardoor de huidzuren direct in het laken komen. Maar ook een pyjama houdt transpiratievocht niet tegen. Als het molton dit niet op zou nemen, zou er condensvorming in de matras ontstaan. Dit vocht kan ‘het weer’ in een matras brengen, een vorm van schimmel. Met bacteriën en onprettige geuren tot gevolg. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Evenals vuil en huisstofmijt. 

Wist je overigens dat er ook kussen-moltons zijn? Denk maar aan speeksel op het kussen, door slapen met open mond. Of die onstelpbare bloedneus. Ook dan biedt een molton bescherming. Hiermee voorkom je kringen in uw kussen.  

Persoonlijk advies bij het kopen van beddengoed

Wil je beddengoed kopen maar wil je graag persoonlijk advies?  Maak dan een vrijblijvende afspraak of neem even telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0485 571 488. We helpen je graag verder met het kiezen van het beste beddengoed die past bij je voorkeuren en de kleur en het design van de slaapkamer.

Bekijk ons assortiment beddengoed

20/11/2019