fbpx

Goed matras kopen? Let hier op!

De cijfers liegen er niet om, meer dan drie van de vier Nederlander heeft of krijgt rug, nek en of schouderklachten. Veel van deze klachten zijn op te lossen met een goed matras. Dat wil vooral zeggen; een matras dat goed bij je past. Specifiek gekozen op uw unieke lichaamsprofiel. Wij vertellen u graag waar u op moet letten!

Wat is een goed matras voor mij?

Zoals net ook te lezen was, is een goed matras erg persoonlijk. Er zijn echter ook andere factoren waar je op moet letten bij het kopen van een goed matras! Allereerst is het belangrijk om te weten welke matrasdrager je hebt of wilt kopen. De bodem en het matras moeten namelijk goed bij elkaar passen. Maar het allerbelangrijkste is dat het past bij je lichaamsbouw.

Factoren die meespelen bij het kopen van een goed matras

Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen als je op zoek bent naar een nieuw matras. De antwoorden op deze vragen kunnen je namelijk helpen bij het kiezen. We raden je sowieso aan om langs te komen bij Morgana in Boxmeer. Wij kunnen op basis van de antwoorden helpen om het perfecte matras voor je te vinden.

  • Hou ik van een stevig of van een zacht matras?
  • Ben ik een rugslaper of een zijslaper?
  • Heb ik het snel warm en transpireer ik dan snel?
  • Heb ik last van allergieën?
  • Wat is mijn budget?

Matras voor de rugslaper

Een rugslaper heeft bijvoorbeeld baat bij een matras met gemiddelde tot stevige hardheid. Een matras met voldoende dikte kan extra comfort bieden, vooral voor rugslapers. Een dikker matras kan beter in staat zijn om de contouren van het lichaam te volgen en de druk te verminderen.

Matras voor de zijslaper

Over het algemeen geven zijslapers de voorkeur aan een matras met een gemiddelde tot zachte hardheid. Dit helpt om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en de druk op de schouders en heupen te verminderen. Een matras met voldoende dikte kan bijdragen aan het comfort voor zijslapers

Mensen die het snel warm hebben

Sommige mensen hebben het snel warm in bed, niet alleen in de zomermaanden. Wij gaven eerder al tips voor een beter te slapen in de zomer, maar wat als je het altijd warm hebt? Dan raden wij een variant aan met goede ventilerende eigenschappen, zoals een matras van latex, met pocketvering, gel-infused schuim of met open celstructuur. Deze materialen laten lucht gemakkelijker circuleren en helpen bij het afvoeren van warmte.

Matras voor mensen met allergieën (huisstofmijt)

Voor mensen met allergieën is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat allergenen zo veel mogelijk beperkt, zoals natuurlijke latex, organisch katoen of bamboe. Deze materialen hebben van nature minder kans op het vasthouden van allergenen.

Conclusie

Polyether, koudschuim, traagschuim, latex, gel, waterbed, pocketveer, slechts een greep uit het aanbod wat matrassen betreft. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, logisch want er zijn ook ontzettend veel verschillende mensen. Heb je het bijvoorbeeld vaak koud ’s nachts? Dan kunt u het beste kiezen voor een variant dat goed isoleert. Dit houdt de lichaamswarmte vast en zo blijf je behaaglijk warm. Deze ventileren over het algemeen dus wat minder goed. Heb je het juist snel warm? Dan zijn ademende materialen zijn dan de beste optie. Wanneer je slaapt, verliest je gemiddeld een halve liter vocht. Zeker wanneer je weet dat je veel transpireert, is een goede vochtdoorlaatbaarheid dus erg belangrijk.

Bekijk ons assortiment matrassen

Een specialist op gebied van bedden weet met de juiste info precies welk bed bij je past. Onze zaak heeft al meer dan honderd jaar ervaring en onze adviseurs helpen je graag!

Doe de slaaptest!

Het belangrijkste bij een goed matras is dat je goed recht ligt en de houding die je daardoor aanneemt. Met een slaaptest kun je zelf ondervinden wat het beste bij je past. Wij bieden je een objectieve en unieke meting aan waardoor je er snel achter komt wat de beste keuze is!

Plan een slaaptest 

09/12/2019