fbpx

Het beste matras voor buikslapers: Waar moet je op letten?

Of je nu een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent, iedereen verdient een goede nachtrust! Wat voor de een heel erg fijn ligt, kan voor de ander verschrikkelijk aanvoelen. Elke slaaphouding, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur vraagt weer om een specifiek matras. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. In dit artikel richten we ons op het beste matras voor buikslapers en waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Want met zoveel matrasopties op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken!

Hard of zacht matras voor buikslapers?

Een veelgestelde vraag onder buikslapers is of ze beter kunnen kiezen voor een hard of zacht matras. Dit is een belangrijke en goede vraag! Gelukkig kunnen wij daar een eenvoudig antwoord op geven: over het algemeen hebben buikslapers baat bij een steviger matras.

Maar waarom geen zacht matras? Dat ligt toch lekker? Nou, een te zacht matras kan ervoor zorgen dat je middenrif te diep wegzakt, wat kan leiden tot een onnatuurlijke kromming van de wervelkolom en rugklachten. Aan de andere kant kan een veel te hard matras oncomfortabel zijn en drukpunten veroorzaken.

Daarom wordt vaak aanbevolen dat buikslapers kiezen voor een matras met een medium-firm tot firm stevigheid. Deze matrassen bieden voldoende ondersteuning om de wervelkolom in een neutrale positie te houden, waardoor rugklachten en andere ongemakken worden voorkomen. Op deze manier kunnen buikslapers genieten van een goede nachtrust zonder pijnlijke spieren of gewrichten.

Materiaal van het matras

Zoals eerder genoemd, hebben buikslapers het meeste baat bij een wat harder matras. Matrassen van latex, pocketvering of koudschuim zijn daarom geschikte materialen. Deze materialen bieden een goede balans tussen ondersteuning en comfort, zonder dat je te ver wegzakt. Gebruik je een topmatras? Dan is het ook goed om over het materiaal van je topper na te denken!

Latex: Latex is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn veerkracht en ondersteuning. Het past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt drukpuntverlichting, wat zorgt voor een comfortabele slaaphouding. Latex is ook duurzaam en gaat lang mee.

Pocketvering: Pocketveringmatrassen bestaan uit individuele veren die in zakjes zijn verpakt. Dit zorgt voor gerichte ondersteuning en voorkomt dat je de bewegingen van je partner voelt. Pocketveringmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden, dus je kunt er een vinden die perfect bij je past.

Koudschuim: Koudschuim is een synthetisch schuim dat bekend staat om zijn drukverlichtende eigenschappen. Het is iets zachter dan latex of pocketvering, maar biedt nog steeds voldoende ondersteuning voor buikslapers. Koudschuim is ook goed ventilerend, waardoor je koel en comfortabel kunt slapen.

Wat is het beste matras voor buikslapers?

Buikslapers kiezen meestal voor matrassen met een medium-firm tot firm stevigheid. Dit helpt de wervelkolom in een natuurlijke houding te houden en vermindert de druk op de buik en borst. Matrassen van latex, pocketvering of koudschuim zijn vaak goede opties voor buikslapers omdat ze zowel ondersteuning als comfort bieden.

Natuurlijk is geen enkele buikslaper hetzelfde, wat het lastig maakt om specifiek één matras te noemen dat het beste is. Daarom raden wij aan om langs te komen in onze showroom in Boxmeer. Hier kunnen wij met behulp van een slaaptest bepalen wat jouw Slaap-DNA is. Tijdens de slaaptest worden de drukpunten gemeten, zodat wij het perfecte advies kunnen geven voor het beste buikslaper matras!

22/5/2024