fbpx

Het beste matras voor een zijslaper: waar moet je op letten?

Een goede nachtrust begint met het juiste matras, maar dit verschilt natuurlijk per persoon! Zo maakt het bijvoorbeeld veel uit of je een buikslaper, rugslaper of zijslaper bent. Elke slaaphouding vereist speciale ondersteuning om comfortabel te kunnen rusten gedurende de nacht. In dit artikel gaan we kijken naar waar je op moet letten als je als zijslaper op zoek bent naar een matras. Met zoveel matrasopties op de markt kan het namelijk zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

Hard of zacht matras voor zijslapers?

Een veelvoorkomende vraag onder zijslapers is of ze moeten kiezen voor een hard of zacht matras. Dit is een belangrijk punt om te overwegen, omdat de stevigheid van het matras direct van invloed is op de slaapkwaliteit en het comfort van de slaper. Over het algemeen hebben zijslapers meer baat bij een matras dat meer zacht is dan hard.

Een te stevig matras kan namelijk drukpunten veroorzaken op de heupen en schouders, wat kan leiden tot ongemak en soms zelfs pijn tijdens de slaap. Aan de andere kant biedt een te zacht matras mogelijk niet voldoende ondersteuning voor de wervelkolom, wat kan leiden tot een slechte slaaphouding en rugklachten.

Daarom wordt vaak aanbevolen dat zijslapers kiezen voor een matras met een medium tot medium-firm stevigheid. Deze matrassen bieden een goede balans tussen comfort en ondersteuning, waardoor de wervelkolom in een neutrale positie blijft en drukpunten worden verminderd. Op deze manier kunnen zijslapers genieten van een goede nachtrust zonder dat ze wakker worden met pijnlijke spieren of gewrichten.

Materiaal van het matras

Als je een zijslaper bent, leg je meer druk op je heupen en schouders tijdens het slapen. Dit komt doordat je lichaamsgewicht voornamelijk rust op deze gebieden. Daarom is het van cruciaal belang dat je matras voldoende ondersteuning biedt om deze druk te verlichten en ervoor te zorgen dat je comfortabel slaapt gedurende de nacht.

Matras van traagschuim voor zijslapers

Matrassen van traagschuim zijn bijzonder geschikt voor zijslapers vanwege hun vermogen om zich aan te passen aan de contouren van je lichaam. Dit materiaal reageert op lichaamswarmte en gewicht, waardoor het zich langzaam vormt naar de natuurlijke rondingen van je lichaam. Hierdoor worden drukpunten verminderd, met name rond de heupen en schouders, wat resulteert in een gelijkmatige gewichtsverdeling en een betere ondersteuning van je lichaam tijdens de slaap.

Welk matras is geschikt voor zijslapers?

Meestal houden zijslapers van matrassen met een medium tot medium-firm stevigheid. Op die manier blijft hun rug in een natuurlijke houding en wordt de druk op hun schouders en heupen verminderd. Een matras dat lekker dik is, draagt ook bij aan het comfort voor zijslapers. Een goed materiaal om voor te kiezen is traagschuim, deze vormt zich aan de vormen van je lichaam en biedt de juiste ondersteuning. Een voorbeeld van een matras geschikt voor zijslapers is Heb je al een matras en zoek je net wat extra zachtheid voor je schouders en heupen? Dan zou je ook een topmatras kunnen overwegen! Een fijne topper van traagschuim is de T6500 Topper.

Advies voor zijslapers bij Morgana Boxmeer

Natuurlijk is ook geen enkele zijslaper hetzelfde. Daarom raden wij aan om langs te komen in onze showroom in Boxmeer. Hier kunnen wij doormiddel van een slaaptest erachter komen wat jouw Slaap-DNA is. Tijdens de slaaptest worden de drukpunten gemeten, zodat wij het perfecte advies kunnen geven voor het beste zijslaper matras.

 

04/3/2024