fbpx

Matrassen

Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan jouw persoonlijke comforteisen. Ieder mens is anders en heeft ook een eigen voorkeur. Slaapt je partner het liefst op een zo zacht mogelijk matras? En houd jij juist van een beetje stevigheid? Als blijkt dat jouw ideale matras afwijkt van die van je partner, dan hebben we verschillende oplossingen om ze perfect op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast kunnen we ook gestoffeerde matrassen leveren, geheel in stijl met jouw bodem.

Plan een slaaptest

Hoe kies je het juiste matras?

Het is belangrijk om een matras te kiezen dat perfect aansluit bij jouw lichaam en comfortwensen. Er is dan ook geen enkel matras dat geschikt is voor ieder persoon. Welke ondersteuning je nodig hebt vanuit een matras hangt af van jouw lichaamsprofiel. Bij Morgana vinden we jouw slaapoplossing aan de hand van jouw SLAAP-DNA®. Nadat je de slaaptest van 8 minuten hebt gedaan, weten we precies welk matras geschikt is voor jouw lichaam.

Ieder mens is anders en heeft ook zo een eigen voorkeur. Slaapt je partner het liefst op een zo zacht mogelijk matras? En houd jij juist van een beetje stevigheid? Of ben je een zijslaper? Als blijkt dat jouw ideale matras afwijkt van die van je partner, dan hebben we verschillende oplossingen om ze perfect op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast kunnen we ook gestoffeerde matrassen leveren, geheel in stijl met jouw bodem.

Plan een slaaptest

Hoe kies ik het beste matras?

Op zoek naar een goed matras? Laat je adviseren!

Bij de keuze van een (nieuw) matras is de keuze van het materiaal erg belangrijk. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en bijbehorende voor- en nadelen. Polyether, koudschuim, traagschuim, latex, gel, waterbed, pocketveer, slechts een greep uit het aanbod wat matrassen betreft. Heb je het bijvoorbeeld vaak koud ’s nachts? Dan kun je het beste kiezen voor een matras dat goed isoleert. Dit houdt lichaamswarmte vast en zo blijf je lekker warm. Deze matrassen ventileren over het algemeen dus wat minder goed. Als je het snel warm hebt dan kun je beter kiezen voor een wat steviger matras waar je niet in wegzakt. Ademende materialen zijn dan de beste optie. Een specialist op gebied van bedden weet met de juiste info precies welk bed bij jouw past.

Matras kiezen

Verschillende soorten matras

Bij Morgana Boxmeer hebben we een ruimte collectie van matrassen in verschillende afmetingen. Zo hebben we matrassen voor eenpersoonsbedden (90 x 200 cm), twijfelaars (bijvoorbeeld 140 x 200 cm) en tweepersoonsbedden (bijvoorbeeld 180 x 200 cm). Daarnaast maken we onderscheid in supportmatrassen en souplessematrassen. Het supportmatras is geschikt voor op een boxspring. Deze matrassen, ook wel pocketveer matrassen genoemd, bevatten veren die steeds meer ondersteuning bieden naarmate je ze indrukt. Het souplessematras is geschikt voor op een lattenbodem. Dit zijn vaak schuim of latex matrassen die de druk geleidelijk verdelen.

Upgrade jouw hoofdkussen

Matras bij rugklachten

De cijfers liegen er niet om, meer dan drie van de vier Nederlander heeft of krijgt rug, nek en of schouderklachten. Veel van deze klachten zijn op te lossen met een goed matras. Dat wil vooral zeggen; een matras dat specifiek bij jou past. Volledig passend bij jouw lichaamsprofiel. Het belangrijkste bij een goed matras is dat je goed recht ligt en de houding die je daardoor aanneemt. Met een slaaptest kun je zelf ondervinden welke matras het beste bij jou past. Met een objectieve en unieke meting kom je er snel achter welk matras bij je past om van de rugpijn af te komen.

Plan een slaaptest

Elektrische lattenbodem

Typische tijk

Als we het hebben over kwaliteit, dan zit het vooral in de details. Neem de overtrek van de matras, de matrastijk. Die zijn er in vele verschillende soorten en maten met diverse eigenschappen. De Alpura tijk is gebreid, waardoor het extreem flexibel is. De vulling van de tijk is uitgevoerd met vezels die het vocht verdelen, waardoor het matras nooit klam aanvoelt. Daarnaast heeft het een probiotische werking die huisstofmijt tegengaat en zelfzuiverend is!

Morgana matras

Bescherm je matras

Met matrasbeschermers en moltons behoud je de kwaliteit van de matras gedurende de gehele levensduur. Zo verdwijnt transpiratievocht niet allemaal in je matras, maar vangt de molton het meeste op. Die bescherming is dus ook schoner en hygiënischer. Met een matrasbeschermer zorg je er voor dat de matras niet van de lattenbodem glijdt bij het draaien. Het zorgt voor ventilatie tussen bodem en matras en beschermt het ook tegen slijtage.

Vergeet ook niet regelmatig je matras te draaien en te keren (zo eens in de 3 maanden) om de drukpunten over je gehele matras te verdelen en de veerkracht te behouden. Zo voorkom je kuilvorming en verleng je de levensduur van je matras!

M6200 Souplesse

Bekijk onze matrassen in de winkel

Het perfecte matras bestel je niet zomaar online. Die wil je eerst zien, voelen én testen. In onze winkel in Boxmeer hebben we een ruime voorraad matrassen. Zo is er altijd de perfecte matras die aansluit bij jouw wensen.

Ons team van specialisten staat klaar om je te helpen bij het selecteren van het matras dat het beste bij jou past. In onze winkel kun je de matrassen zelf testen en je laten begeleiden door deskundig advies om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Een winkelbezoek bij Morgana Boxmeer is de sleutel tot het vinden van het matras dat jou die welverdiende en comfortabele nachtrust zal bezorgen. Kom langs en ontdek het perfecte matras voor jou, want bij Morgana Boxmeer gaat het niet alleen om matrassen, maar om jouw optimale slaapervaring.

Beddenwinkel Morgana Boxmeer

Een greep uit onze merken

 • VTH
 • Van Dijck
 • Nolte Möbel
 • Kayori
 • Estella
 • Essenza
 • Dommelin
 • Bella Donna
 • Texeler
 • Steel & Stockings
 • Silvana Kussens & Dekbedden
 • Morgana Boxmeer
 • Ergo sleep

Acties

Op onze actiepagina vindt u onze lopende acties en showroommodellen. Door ons wisselende assortiment hebben wij geregeld scherpe aanbiedingen. Snuffel er maar eens op uw gemak doorheen. Natuurlijk bent u welkom in onze showroom om over deze en andere producten gedegen advies te krijgen.

Ga naar de actiepagina

Het juiste advies met meer dan 100 jaar ervaring

Morgana de Best-Noy is een familiebedrijf waar momenteel de vijfde generatie aan het roer staat. Het is aan alles merkbaar dat hier wordt gekeken met een lange termijn visie. U vindt hier dus geen snelle verkopers die hun targets moeten halen, maar enkel mensen met gedegen expertise en échte liefde voor hun vak. Het is immers van generatie op generatie met bevlogenheid overgedragen. Die lange termijn visie hanteren zij ook op hun advies naar de klant toe. Want goed advies gaat dieper dan het doorgeven van de huidige trends in slaapkamerland. Wat heeft u écht nodig om goed te slapen en uitgerust wakker te worden? Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven en wanneer dit prettig is, zal dit uiteraard doorwerken op uw wakkere leven.

Laat je vrijblijvend adviseren
Morgana Medewerkers