fbpx

Hoofdkussens

Een derde van je leven breng je door in bed. Dat is nogal wat. Logisch dat een goed hoofdkussen dan erg belangrijk is voor een goede nachtrust. Maar wat is voor jouw een goed hoofdkussen? Lekker zacht, mooi stevig, natuurlijk materiaal, goed uitwasbaar? Er zijn ontzettend veel keuzes. Laat je daarom goed adviseren. Een goed hoofdkussen is letterlijk en figuurlijk een hoofdzaak en wordt nog vaak onderschat. Vaak horen we mensen zeggen; als hij maar lekker ligt. Dat is zeker belangrijk, maar naast dat een kussen lekker moet liggen, moet deze ook de juiste ondersteuning bieden aan zowel je hoofd als de bovenste rug- en nekwervels.

Bekijk het volledige assortiment 

Hoe kies je het juiste hoofdkussen?

Ben je een rugslaper, zijslaper of buikslaper? Het juiste hoofdkussen, geheel passend bij jouw SLAAP-DNA®, heeft een groot aandeel in een prettige nachtrust.

Rugslaper: als je een rugslaper bent is het van belang dat de nek goed ondersteunt wordt en te voorkomen dat je in een knik komt te liggen.
Zijslaper: voor een zijslaper is het van belang dat de nek voldoende ondersteuning krijgt zodat de nekspieren zich volledig kunnen ontspannen en nekklachten worden voorkomen.
Buikslaper: slechts een kleine groep is een buikslaper. Gelukkig maar, want het is de minst goede houding om je nek volledig op spanning staat. Dat kan voor nekklachten zorgen. Een zacht en vervormbaar hoofdkussen is dus de beste optie voor buikslapers.

Plan een slaaptest

Hoe kies je het juiste hoofdkussen?

Denk na over materiaalkeuze!

Heb je al nagedacht over de materiaalkeuze? Weet je al of je het fijn vindt dat jouw kussen een vaste vorm heeft of vindt je het juist prettig dat het hoofdkussen steeds nieuwe vormen kan aannemen?

Donzen hoofdkussen
Dons is het populairste materiaal. Dons is namelijk natuurlijk materiaal wat veel mensen erg prettig vinden. Dons vormt zich volledig naar uw nek en hoofd en biedt een stevige ondersteuning. Een hoofdkussen van dons is luchtig en comfortabel en kan gemakkelijk uitgewassen worden.

Latex hoofdkussen
Het grote voordeel van een latex hoofdkussen is dat deze vormvast is. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning van uw hoofd en nek. Een latex hoofdkussen is het meest geschikt voor rug- en zijslapers en bij ons beschikbaar is verschillende hoogtes.

Hoofdkussen kiezen

Powerfill hoofdkussen
Een hoofdkussen met een powerfill vulling zorgt voor een goed ademend vermogen en is antibacterieel. Het kussen is navulbaar en kan dus, indien gewenst, dikker gemaakt worden.

Kapok hoofdkussen
Kapok is een zachte, wattige stof en is 100% plantaardig. Het is vele malen lichter dan katoen, vormt goed en is steviger dan dons. Kapot biedt extra veel ondersteuning bij de nek door middel van de opstaande rand en zorgt voor een stevig ligcomfort en een uitstekende ventilatie. Het kussen is het best geschikt voor de zij- en rugslapers.

Silvana Support hoofdkussen
De hoofdkussens van Silvana Support zijn al decennialang de beste nek ondersteunende hoofdkussens. De hoofdkussens zijn ontwikkelt met behulp van fysiotherapeuten. Er zijn 6 verschillende uitvoeringen, van extreem hard tot extra zacht. Een Silvana Support hoofdkussen is dus geschikt voor de rug-, zij- en buikslaper.

Bekijk het volledige assortiment 

Hoe kies ik het juiste hoofdkussen?

Onze hoofdkussens

Een hoofdkussen thuis uitproberen?

De allerbeste manier om er achter te komen of een hoofdkussen bij je past is door er een nacht op te slapen. Bij ons is het mogelijk om een kussen te lenen en thuis uit te proberen. Ligt het gekozen kussen niet goed? Dan kom je gewoon terug naar onze winkel om een ander hoofdkussen uit te proberen. Net zo lang totdat jij het hoofdkussen hebt gevonden wat bij je past. Om deze manier voorkom je dat je een hoofdkussen aanschaft en er later achter komt dat het hoofdkussen toch niet helemaal geschikt is.

Auping matras

Upgrade jouw hoofdkussen

Een hoofdkussen gaat zo’n 5 jaar mee. Daarna is hij echt wel aan vervanging toe. Ook wanneer je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek of hoofdpijn is dit een teken dat je niet op het juiste kussen ligt. Een hoofdkussen dat goed bij je past, is essentieel voor een goede en gezonde nachtrust.

Als je op een hoofdkussen ligt, is het belangrijk dat de bovenste rug- en nekwervels in een rechte lijn liggen. Alleen dan kunnen jouw spieren voldoende ontspannen en voorkom je dat je met een stijve nek of pijnlijke schouders wakker wordt. Is jouw hoofdkussen al aan vervanging toe?

Bekijk het volledige assortiment 

Upgrade jouw hoofdkussen

Een greep uit onze merken

 • VTH
 • Nolte Möbel
 • Van Dijck
 • Kayori
 • Estella
 • Dommelin
 • Essenza
 • Bella Donna
 • Texeler
 • Steel & Stockings
 • Silvana Kussens & Dekbedden
 • Morgana Boxmeer
 • Ergo sleep

Acties

Op onze actiepagina vindt u onze lopende acties en showroommodellen. Door ons wisselende assortiment hebben wij geregeld scherpe aanbiedingen. Snuffel er maar eens op uw gemak doorheen. Natuurlijk bent u welkom in onze showroom om over deze en andere producten gedegen advies te krijgen.

Ga naar de actiepagina

 

Morgana tweepersoonsbed

Het juiste advies met meer dan 100 jaar ervaring

Morgana de Best-Noy is een familiebedrijf waar momenteel de vijfde generatie aan het roer staat. Het is aan alles merkbaar dat hier wordt gekeken met een lange termijn visie. U vindt hier dus geen snelle verkopers die hun targets moeten halen, maar enkel mensen met gedegen expertise en échte liefde voor hun vak. Het is immers van generatie op generatie met bevlogenheid overgedragen. Die lange termijn visie hanteren zij ook op hun advies naar de klant toe. Want goed advies gaat dieper dan het doorgeven van de huidige trends in slaapkamerland. Wat heeft u écht nodig om goed te slapen en uitgerust wakker te worden? Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven en wanneer dit prettig is, zal dit uiteraard doorwerken op uw wakkere leven.

Laat je vrijblijvend adviseren
Morgana Medewerkers