fbpx

Ik heb last van mijn nek, welk hoofdkussen heb ik nodig?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je wordt net wakker uit een diepe slaap, zodra je met je hoofd beweegt voel je een hevige pijn in je nek. Hij voelt heel stijf of je ervaart van die vervelende steken. Deze nekpijn kan meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress, je hebt een plots een verkeerde beweging gemaakt of sliep je misschien in een foute houding? Wat sommige mensen niet weten is dat je hoofdkussen ook een belangrijke rol kan spelen bij deze nekpijn. Wij vertellen je graag meer.

Zoals net al aangegeven kunnen er heel veel mogelijke oorzaken zijn voor de pijn die je aan je nek ervaart. Maar dat het hoofdkussen waar je iedere nacht op slaapt hier ook een grote rol in zou kunnen hebben, komt wellicht niet zo snel bij de meeste mensen op. Een goed hoofdkussen hoort namelijk te zorgen voor de juiste ondersteuning van je nek tijdens het slapen.

Vaak zie je dat de meeste mensen op een, voor hun, te hard of te zacht kussen slapen. Ieder lichaam heeft zijn eigen kenmerken, dus ook zo zijn eigen voorkeuren voor het type hoofdkussen wat juist is hiervoor. Daarnaast is je hoofdkussen regelmatig aan vervanging toe. Wanneer je langer dan 5 jaar op hetzelfde kussen slaapt, moet je toch maar eens gaan overwegen om een nieuw kussen aan te schaffen. Een kussen verliest namelijk zijn ondersteunende eigenschappen naarmate deze ouder wordt.

Bekijk ons assortiment hoofdkussens

Enkele voorbeelden van comfortabele hoofdkussens zijn als eerste donskussens. Deze kussens zijn gevuld met natuurlijke materialen, dons en/of veren en zijn zowel bij koude als warme temperaturen heel aangenaam. Daarnaast kun je deze kussens naar eigen wens vormen, waardoor je jouw eigen ligcomfort kunt bepalen. Omdat je ‘s nachts niet stil ligt zal deze vullen, echter sneller gaan verschuiven. Daarvoor zijn latex neksteunkussen een goed alternatief. Deze kussens bieden een constante en actieve ondersteuning aan je hoofd, bovenste rug- en nekwervels en houdt deze in een natuurlijke balans. Het ontlast de schouder in de zijslaaphouding. Dit kussen is altijd luchtig, veerkrachtig en zeer vormvast. Door de flexibiliteit van latex word je nek in elke houding prettig en goed ondersteund.

Twijfel je welk kussen het beste bij jou past?

Weet je niet zeker welk kussen het beste voor jou en je nek is? Doe bij ons de gratis Slaap-DNA test! Met deze unieke test weet je binnen acht minuten welk hoofdkussen het best bij jou past. Kom langs in onze winkel in Boxmeer of plan direct een afspraak in.

Plan een slaaptest 

 

10/11/2020