fbpx

Topper T6500 – Traagschuim

v.a. 365,00

De T6500 is een luxe traagschuimtopper van 11 centimeter hoog. Deze topper biedt een medium ligcomfort. Traagschuim vormt zich naar jouw lichaam in reactie op je lichaamswarmte en staat daarom bekend als drukverlagend. Door het vervormen zak je diep weg in deze topper en kan het koudschuim minder goed ventileren, daardoor kun je het hierop wel snel warm krijgen. De T6500 heeft een luxe Tencel tijk met zilvergaren. Deze tijk is bacterie, schimmel en huisstofmijt werend.

Uiteraard kunt u ook gewoon, vrijblijvend langskomen

Beschrijving

Kern: Traagschuim Excellence

De T6500 heeft een kern van traagschuim. Traagschuim is een temperatuurgevoelig schuim. Het wordt zachter en elastischer bij warmte en stugger bij kou. Daardoor vormt het traagschuim zich naar jouw lichaam in reactie op je lichaamswarmte. Ook de omgevingstemperatuur is van belang. In een koude omgeving kan de topper wat langer stug aanvoelen, terwijl het in een warme omgeving juist wat te soepel kan aanvoelen.

Een traagschuim topper biedt een matig slaapklimaat en voelt snel warm en klam aan. Dit komt doordat het traagschuim door het vervormen een gesloten celstructuur krijgt, waardoor warmte en vocht niet goed kunnen worden afgevoerd. Daarnaast zak je er diep in weg, wat zorgt voor extra warmte en wat omdraaien een stuk lastiger maakt.

 

Matrashoes: luxe Tencel tijk

De luxe Tencel tijk om deze topper is afritsbaar en wasbaar.

Tencel (Lyocell) wordt gemaakt uit houtpulp, is 100% biologisch afbreekbaar en heeft een milieuvriendelijk productieproces. Tencel is veel beter in staat om vocht af te voeren dan katoen. Het sneldrogende effect zorgt voor een aangenaam droog slaapvlak. Het voorkomt ook de opbouw van bacteriën en schimmels, waardoor de tijk lang fris blijft en nare geurtjes worden voorkomen. Daarnaast krijgt huisstofmijt geen kans.

Silverfresh is een zilvergaren verwerkt in de tijk. Zilver is een 100% natuurlijk materiaal met een anti-bacteriële en anti-schimmel werking. Daarnaast reduceert het zilver de statische lading, waardoor de topper niet statisch aanvoelt.

Het Climafill doorstikmateriaal vormt een isolatielaag in de tijk, wat bijdraagt aan een aangenaam slaapklimaat. Daarnaast is het is zacht en veerkrachtig en zorgt daarmee voor extra volume en comfort.

 

Keuzeopties: maatvoering en split

Deze topper is verkrijgbaar in alle eenpersoons en tweepersoons maatvoeringen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een topper voorzien van een split. Dit is uitermate geschikt voor tweepersoonsbedden met elektrisch verstelbaarheid. Door de inkeping (split) tussen de twee lighelften kunnen beide hoofdeinden onafhankelijk van elkaar bewegen, zonder dat je de naad in het midden voelt.

 

Onderhoud en levensduur

Een kwalitatief goede topper gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. We adviseren het gebruik van een molton om je topper te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Verschoon je bed regelmatig (wekelijks) en keer de topper iedere maand. Zo kun je zo lang mogelijk optimaal genieten van je topper.

De tijk van deze topper is afritsbaar en wasbaar op 60 °C. Wij adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, maar het kan eventueel ook thuis. Controleer dan wel of jouw wasmachine hier groot en krachtig genoeg voor is. Houd er rekening mee dat de tijk niet in de droger kan, dus voldoende tijd nodig heeft om te drogen over een droogrek.

 

Voordelen topper

Ligcomfort: een topper voegt extra comfort toe. Je ligt warmer en zachter op een topper en door de gelijkmatigere drukverdeling voel je minder druk op de uitstekende gedeeltes van je lichaam, zoals de schouder en de heup.

Opmaken: een topper is lichter en flexibeler dan een gewone matras, wat het opmaken van het bed eenvoudiger maakt. Voor de topper zijn passende moltons en hoeslakens beschikbaar.

Geen naad in het midden: met een tweepersoonstopper bedek je de hinderlijke naad tussen twee eenpersoonsmatrassen. Met een splittopper kunnen twee elektrisch verstelbare hoofdeinden apart van elkaar bewegen door de split, maar vormt de rest van de topper nog steeds een geheel.

Bescherming matras: de topper ligt bovenop je matras en beschermd daardoor je matras tegen transpiratievocht en vuil, waarmee het de levensduur van je matras verlengd.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor krijg je een hogere instap, wat het in en uit bed stappen kan vergemakkelijken. Daarnaast zorgt de extra hoogte voor een luxe uitstraling.

 

Nadelen topper

Ligcomfort: Een topper compenseert niet voor een bodem of matras die niet (meer) voldoende ondersteuning biedt. Het toevoegen van een topper verhoogd wel het comfort, maar een topper biedt nauwelijks ondersteuning. Bij een bedbodem en matras die wel goede ondersteuning bieden, kan een te stugge topper deze ondersteuning zelfs in de weg staan. Daarnaast ligt een topper warmer, doordat je er meer in wegzakt dan in de matras. Wanneer je het snel warm hebt in bed, kun je dan ook beter geen topper nemen. Wil je toch graag een topper, kies dan voor eentje die zeer goed ventileert, bijvoorbeeld de C750 met een kern van Talalay latex.

Opmaken: voor het opmaken van een topper heb je passend bedtextiel nodig, let daarbij op de juiste hoekhoogte en de aan- of afwezigheid van een split. Wanneer je ook je matras wilt opmaken, kun je ervoor kiezen deze samen met de topper te voorzien van één molton en één hoeslaken. Dit vergt wel extra inspanning en vraagt om bedtextiel met een extra hoge hoekhoogte.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor kan je bed ook te hoog voor je worden. Hier kun je bij de aanschaf van een nieuw bed rekening mee houden door bijvoorbeeld kortere poten te kiezen.

 

Welke topper past bij jou?

Dat is afhankelijk van het gewenste comfort en slaapklimaat, een passende investering en eventuele allergieën. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kom naar de winkel voor persoonlijk advies en om het comfort van de verschillende toppers te ervaren.

Extra informatie

Lengte

190, 200, 210, 220

Breedte

70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180

Hoogte