fbpx

3x het beste matras voor zware mensen

Wat een goed matras is, hangt volledig af van onder andere je voorkeur, slaaphouding en je lichaamsgewicht. Als je tot de groep zwaardere slapers behoort, weet je misschien dat niet elk matras geschikt is. Een comfortabel bed dat de juiste ondersteuning bied kan het verschil maken tussen wakker worden vol energie of met pijnlijke spieren en een vermoeid gevoel. Daarom is het vinden van het juiste matras van cruciaal belang. Maar wat maakt een matras geschikt voor zware mensen? En hoe kun je ervoor zorgen dat je de beste nachtrust krijgt?

Het belang van een geschikt matras voor zware mensen

Voor zwaardere mensen is het kiezen van een goed matras een erg belangrijke, maar vaak lastige, opgave. Een matras dat niet geschikt is voor zwaardere mensen kan leiden tot doorzakken, verminderde ondersteuning, overmatig zweten en zelfs gewrichts- of rugpijn. Daarom is het echt heel erg belangrijk om een matras te vinden dat zowel comfortabel als ondersteunend is. Bij Morgana in Boxmeer kun je doormiddel van een gratis en korte slaaptest het perfecte matras vinden die past bij jouw voorkeuren en lichaamsgewicht.

Snel last van overmatig zweten

Als je snel last hebt van overmatig zweten of het snel warm krijgt, dan is het verstandig om zowel een matras als goed beddengoed te kopen. Ook hebben wij een artikel geschreven waarin we tips geven om beter te kunnen slapen als je het snel warm hebt.

Matras voor zwaardere mensen kopen? Let hier op!

Er zijn verschillende factoren die bepalen of een matras geschikt is voor zwaardere mensen. Hieronder leggen we per onderwerp uit, waar je het beste op kunt letten bij de aanschaf.

  1. Ondersteuning: Een stevige ondersteuning is nodig om het gewicht gelijkmatig te verdelen en doorzakken te voorkomen. Kies voor matrassen met stevige ondersteuningslagen, zoals pocketveren of stevige schuimlagen.
  2. Dikte: Voor zwaardere mensen is een dikker matras vaak beter geschikt, omdat dit extra ondersteuning biedt en doorzakken helpt voorkomen. Weeg je boven de 100 kg? Dan raden wij aan om altijd een matras te kiezen met een minimale dikte van 22 centimeter, zoals de Latex 750 Alpura!
  3. Materiaal: Materialen zoals koudschuim, latex en hybride matrassen kunnen goede opties zijn voor zwaardere slapers. Koudschuim heeft een open celstructuur (wat zorgt voor een betere afvoer van warmte) en bied een goede ondersteuning. Latex matrassen bieden daarnaast ook nog eens duurzaamheid en veerkracht. Hybride matrassen combineren vaak verschillende materialen voor optimale ondersteuning en comfort.
  4. Stevigheid: Hoewel persoonlijke voorkeur altijd een grote rol speelt, gaan zwaardere mensen over het algemeen voor matrassen met een gemiddelde tot stevige stevigheid. Dit zorgt namelijk vaak voor voldoende ondersteuning zonder dat het matras te zacht aanvoelt!

Top 3 matrassen voor zware mensen

Wij raden het altijd aan om een slaaptest te doen om er achter te komen welk bed en matras het beste past bij jouw lichaam en voorkeuren. Hieronder vind je echter de 3 beste matrassen geschikt voor mensen die wat zwaarder zijn. Ze bieden goede ondersteuning, hebben de juiste dikte en zijn comfortabel. Ook zorgen ze voor een goede ventilatie, wat fijn is als je het snel warm krijgt in bed.

  1. Auping Evolve: Dit matras heeft een geavanceerd veersysteem dat het gewicht gelijkmatig verdeelt en zorgt voor een comfortabele nachtrust. Auping werkt met verschillende matrassen die passen bij verschillende bodytypes.
  2. Morgana Support 6300: Dit matras heeft een kern van pocketveren met een afdeklaag van hoogwaardig koudschuim. Hierdoor biedt het matras een uitstekend ligcomfort, ook voor zwaardere mensen.
  3. Ergosleep Pocket 750: Dit matras heeft een kern van pocketveren, met een afdeklaag van 100% Talalay natuurlatex. Het matras is biedt goede ondersteuning en heeft een zeer goede ventilatie en temperatuurregulatie.

Plan een slaaptest en ontdek welk matras bij jou past!

Het perfecte matras

Door te kiezen voor een matras dat specifiek is ontworpen voor zwaardere mensen, kun je genieten van een goede nachtrust zonder compromissen te hoeven sluiten op het gebied van comfort en ondersteuning. Kies voor een matras met stevige ondersteuning, voldoende dikte en duurzame materialen, en je zult merken dat je elke ochtend uitgerust en verfrist wakker wordt. Maar, het perfecte universele matras bestaat niet. Iedereen heeft weer andere voorkeuren, een andere lichaamsbouw en een ander gewicht. Daarom raden wij het altijd aan om een slaaptest te doen in onze winkel in Boxmeer.

24/4/2024