fbpx

Dekbedden

Jouw meest ideale dekbed moet voldoen aan je persoonlijke comforteisen, maar moet ook passen bij je complete bed. Als er bijvoorbeeld door je nieuwe, aangepaste bodem minder druk ontstaat op je bloedbanen en je bloedsomloop verbeterd, dan zou het kunnen dat je oude dekbed te warm is. Daarnaast kan een niet passend dekbed de optimale werking van je matras of kussen tegen gaan, omdat het te veel warmte vasthoudt.

Bekijk volledige het assortiment

Verschillende materialen

Er zijn verschillende soorten dekbedvullingen met elk zijn eigen eigenschappen.

Synthetische vulling is wasbaar. Neem je een 7D holle vezel dan ventileert het dekbed optimaal, maar bij mindere kwaliteit zal dit vermogen afnemen.

Natuurlijke vulling bestaat uit Texelse wol of kameelhaar. Dit materiaal neemt veel vocht op. Daarnaast is kameelhaar gewend aan een woestijnklimaat met hele hoge én hele lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat je het ‘s nachts nooit te warm of te koud hebt!

Donzen vulling is licht en luchtig. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage dons ten opzichte van het percentage veertjes, het type dons en de grootte van de vlok. Dit is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar de verschillen leggen we je graag uit in de winkel.

Het kiezen van het perfecte dekbed gaat verder dan alleen het type vulling. Bekijk onze 5 tips voor het kopen van een dekbed.

Donzen beddengoed

Je eigen vullingen

De vulling van een dekbed bepaalt de isolatie en ventilatie. Zo is het mogelijk dat je partner prima slaapt onder jullie dekbed, maar jij het nog koud hebt. Omdat een (donzen) dekbed uit verschillende vlakken bestaat, kunnen we alleen jouw kant bijvullen en die van je partner laten zoals het is! Sterker nog: dit kan zelfs bij afzonderlijke delen van het dekbed. Zo kunnen we bijvoorbeeld het voeteneinde warmer maken en de rest intact laten. Op lange termijn ben je vaak goedkoper uit met ‘bijvullen’, omdat je geen nieuw dekbed hoeft aan te schaffen! Vraag in de winkel naar meer informatie.

Dekbedden

Welke maat dekbed

de vulling is ook de juiste maat dekbed belangrijk. Een goed passend dekbed draagt bij aan een comfortabele slaapervaring en zorgt voor optimale warmteverdeling. Het kiezen van de juiste maat hangt af van de afmetingen van je bed en je persoonlijke voorkeuren. Wil je weten welke maat dekbed het beste bij jouw situatie past? Ontdek onze handige tips en maatadvies.

Reinig je dekbed. Maar hoe dan?

Je moet je dekbed eens in de 3 jaar goed reinigen. Onze synthetische dekbedden zijn wasbaar op 40 of 60 graden. Donzen en wollen dekbedden mag je niet in de wasmachine stoppen. Wel kun je deze naar de stomerij brengen. Er zijn overigens nog meer mogelijkheden. Wil je graag je dekbed schoon hebben, maar je weet niet hoe? Bel gerust naar onze winkel of kom langs! Onze specialisten leggen het graag uit.

Morgana dekbedden

Een greep uit onze merken

 • VTH
 • Van Dijck
 • Nolte Möbel
 • Kayori
 • Estella
 • Essenza
 • Dommelin
 • Bella Donna
 • Texeler
 • Steel & Stockings
 • Silvana Kussens & Dekbedden
 • Morgana Boxmeer
 • Ergo sleep

Acties

Op onze actiepagina vindt u onze lopende acties en showroommodellen. Door ons wisselende assortiment hebben wij geregeld scherpe aanbiedingen. Snuffel er maar eens op uw gemak doorheen. Natuurlijk bent u welkom in onze showroom om over deze en andere producten gedegen advies te krijgen.

Ga naar de actiepagina

Het juiste advies met meer dan 100 jaar ervaring

Morgana de Best-Noy is een familiebedrijf waar momenteel de vijfde generatie aan het roer staat. Het is aan alles merkbaar dat hier wordt gekeken met een lange termijn visie. U vindt hier dus geen snelle verkopers die hun targets moeten halen, maar enkel mensen met gedegen expertise en échte liefde voor hun vak. Het is immers van generatie op generatie met bevlogenheid overgedragen. Die lange termijn visie hanteren zij ook op hun advies naar de klant toe. Want goed advies gaat dieper dan het doorgeven van de huidige trends in slaapkamerland. Wat heeft u écht nodig om goed te slapen en uitgerust wakker te worden? Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven en wanneer dit prettig is, zal dit uiteraard doorwerken op uw wakkere leven.

Laat je vrijblijvend adviseren
Morgana Medewerkers