fbpx

Hoofdkussen Bess

v.a. 89,00

Hoofdkussen Bess is een toegankelijk comforthoofdkussen, dat voor zowel voor rug- als zijslapers geschikt is. Dit kussen heeft een kern van 60% natuurlatex en biedt door zijn elasticiteit een aangenaam en ondersteunend ligcomfort. Ook is hij anti-allergisch en stofvrij. De kern is uit één stuk, daardoor is hij vormvast en biedt hij de hele nacht dezelfde ondersteuning. Hij is omgeven door een elastische tijk van gebreid katoen.

Hoofdkussen Bess is gefabriceerd in Nederland en is exclusief verkrijgbaar bij Morgana!

Uiteraard kunt u ook gewoon, vrijblijvend langskomen

Beschrijving

Materiaal

Kern: Hoofdkussen Bess heeft een vulling van 60% natuurlijk latex en 40% synthetisch latex. Latex biedt een bijzondere veerkracht en elasticiteit waardoor het kussen een aangenaam en ondersteunend ligcomfort biedt. Door zijn samenstelling is latex bovendien schimmelwerend, anti-bacterieel en huisstofmijt vrij.

Tijk: de latexkern wordt omhuld door een elastische tijk van gebreid katoen. Door de zachtheid en elasticiteit van deze tijk wordt de ondersteuning en het comfort van het kussen nog beter doorgegeven.

Maatvoering en hardheid

Het kussen heeft de afmetingen 40 cm x 60 cm. Deze maatvoering is bewust gekozen, omdat de schoudercomfortzone van de matrassen doorgaans op 40 cm begint. Daarnaast is deze korte afmeting ook uitermate geschikt voor langere personen, want door de geringe afmeting van het kussen, blijft er meer ruimte over in het bed.

Hoofdkussen Bess is beschikbaar in twee verschillende hoogtematen: 12 cm en 14 cm. Daarnaast is hij verkrijgbaar in twee verschillende hardheden: soft en medium. Het kussen is keerbaar door de symmetrische vormgeving en daardoor aan beide zijden te gebruiken.

Onderhoud en slopen

De gemiddelde levensduur van een hoofdkussen is 3 tot 5 jaar. We adviseren om altijd gebruik te maken van een moltonsloop en oversloop om je kussen te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Gebruik voor hoofdkussen Bess de Stretch Kussenmolton in 45 x 65 cm. Of kies, wanneer je het snel warm hebt of veel transpireert, voor het 3D Kussenmolton Breezz in maat 45 x 65 cm. Zoek je nog meer verkoeling, of wil je graag dat je kussen koel en fris aanvoelt? Kies dan ook voor het Climate control kussensloop in maat 45 x 65 cm voor over het molton.

Verschoon en was de slopen regelmatig. Indien nodig is ook de tijk afneembaar en wasbaar, maar je loopt altijd het risico op krimpen. Daarom adviseren wij om de tijk op maximaal 40 °C wassen. Haal het kussen voorzichtig uit de tijk, door de tijk af te rollen,want als je aan het kussen trekt, dan kan deze beschadigen.

Welk hoofdkussen past bij jou?

Een hoofdkussen moet lekker liggen, maar belangrijker nog, het moet de juiste ondersteuning bieden, zodat jouw rug- en nekwervels in één rechte lijn liggen. Zo voorkom je dat je ’s ochtends wakker wordt met een stijve nek of pijnlijke schouders.

Bij de keuze van het juiste hoofdkussen zijn je slaaphouding, je lichaamsprofiel, hoever je schouders wegzakken in je matras en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren van belang. Onze 8 minuten durende slaaptest geeft een advies, maar daarnaast moet je het ook ervaren! Daarom nemen onze slaapadviseurs graag de tijd om je persoonlijk te kunnen helpen en adviseren. Wil je er zeker van zijn dat een van onze enthousiaste en deskundige slaapadviseurs voor je klaarstaat? Maak alvast een afspraak.

Daarnaast hebben we ook een testkussenprogramma. Hiermee kun je het hoofdkussen vrijblijvend 5 dagen thuis uitproberen om te ervaren of dit daadwerkelijk het juiste kussen is. Heb je toch net niet het kussen wat bij jou past? Kom dan gewoon het kussen omruilen of breng hem terug. Vraag in jouw Morgana winkelnaar de voorwaarden. Dit kan alleen na advies in de winkel. Bestel je het kussen online? Dan kun je met een sloop wel even proefliggen, maar kun je hem alleen ongebruikt retourneren.

Extra informatie

Lengte

60

Breedte

40

Hoogte

,