fbpx

Bed voor senioren kopen? Let hier op!

Als je wat ouder wordt dan is het nóg belangrijker om een comfortabel bed te hebben dat de juiste steun biedt. Niet alleen moet het lichaam de juiste ondersteuning krijgen, ook moet het makkelijk zijn om in en uit bed te stappen. Een seniorenbed, of comfortbed, is daarom de perfecte oplossing! In deze blogpost zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken bij het kopen van een bed voor senioren.

Wat is een bed speciaal voor senioren?

Een seniorenbed klinkt een beetje suffig, maar het komt er op neer dat het een bed is voor de wat oudere jonge geesten onder ons! Het lichaam gaat wat achteruit als je ouder wordt, helaas. Daar kunnen we niks aan veranderen. Wat we wel kunnen doen is het leven aanpassen op deze veranderingen in het lichaam. Zo kan een bank met een hogere zit helpen, maar ook een speciaal bed voor senioren kan hierbij helpen.

Een seniorenbed kan ook erg handig zijn voor vrouwen die in verwachting zijn of mensen die (chronisch) ziek zijn. Een seniorenbed wordt daarom ook vaak comfortbed genoemd, omdat het bijdraagt aan het comfortniveau.

Een bed speciaal voor senioren is wat hoger is dan de ‘normale’ bedden. Vaak is de instaphoogte aangepast naar 50 of 60 centimeter. Hierdoor kun je makkelijker in en uit je bed stappen waardoor je je lichaam minder belast. Sommige seniorenbedden zijn ook elektrisch en in hoogte verstelbaar, dit worden vaak een hoog laag seniorenbed genoemd. Deze bedden stellen gebruikers in staat om de positie van het hoofd- en voeteneinde aan te passen, wat handig kan zijn voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten. Dit maakt het al helemaal makkelijk om op te staan!

Voordelen en nadelen van een seniorenbed

Voordelen van Seniorenbedden:

  1. Optimale Instaphoogte: Seniorenbedden zijn vaak wat hoger dan standaard bedden, met een instaphoogte aangepast naar 50 of 60 centimeter. Dit vergemakkelijkt het in en uit bed stappen, waardoor het lichaam minder belast wordt.
  2. Elektrisch Verstelbaar: Sommige seniorenbedden zijn elektrisch en in hoogte verstelbaar, vaak aangeduid als hoog-laag seniorenbedden. Deze functies maken het mogelijk om het hoofd- en voeteneinde aan te passen, wat vooral handig is voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen, zoals rugklachten.
  3. Algemeen Comfort: Het comfortniveau van seniorenbedden draagt bij aan een goede nachtrust, essentieel voor het welzijn van ouderen. Dit type bed is ontworpen met het oog op de behoeften van het verouderende lichaam, waardoor drukpunten verminderen en de slaapervaring verbetert.

Nadelen van Seniorenbedden:

  1. Kosten: Seniorenbedden kunnen duurder zijn dan reguliere bedden, voornamelijk vanwege de extra functies en materialen die worden gebruikt. Dit kan een financiële overweging zijn voor mensen met een beperkt budget.
  2. Esthetiek: Sommige mensen vinden dat seniorenbedden minder mooi zijn in vergelijking met andere bedontwerpen. Persoonlijke voorkeur speelt hierbij een rol.
  3. Ruimtegebruik: Elektrisch verstelbare seniorenbedden kunnen meer ruimte in beslag nemen dan standaardbedden, wat een overweging is voor diegenen met beperkte slaapkamerruimte.

Al met al wegen de voordelen van seniorenbedden vaak zwaarder dan de nadelen, vooral voor degenen die comfort, veiligheid en gemak hoog in het vaandel hebben staan bij het ouder worden. Het is belangrijk om zorgvuldig de behoeften en voorkeuren af te wegen bij het maken van deze belangrijke keuze.

Soorten bedden voor senioren

Er zijn verschillende soorten seniorenbedden op de markt te vinden. Hieronder bespreken we een aantal seniorenbedden die bij Morgana te verkrijgen zijn. Mocht je persoonlijk advies nodig hebben, dan staan wij natuurlijk klaar om te helpen!

Hoog laag boxspring

Het comfort van een boxspring en het gemak van een hoog laag bed? Dat kan! Kom langs bij Morgana in Boxmeer en ontdek de hoog laag boxspring van Ergosleep. Dit bed kan geheel omhoog of omlaag gezet worden, zodat je makkelijk je bed in en uit kunt komen.

Deelbaar bed

Op zoek naar een deelbaar ledikant of boxspring? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een deelbaar bed is een compleet 2-persoonsbed, waarvan je de twee delen heel makkelijk uit elkaar en naar elkaar toe schuift. Dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld de slaapkamer stofvrij te houden of om het bed op te maken.

Zorgbedden

Een zorgbed is voornamelijk handig voor mensen die extra zorg krijgen. Dit bed van Elbacare is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar heeft ook een verstelbare rugleuning en kan verstelt worden bij de benen. Het bed heeft verder de uitstraling van een normaal bed en is gemaakt van hout. Een zorgbed hoeft er niet steriel uit te zien!

Seniorenbed bij Morgana Boxmeer

Ben je van plan om een bed voor senioren te kopen? Of misschien ben je op zoek naar een bed dat makkelijk op te maken is en waarbij je gemakkelijk onder het bed kunt schoonmaken? Kom dan langs in onze winkel in Boxmeer. Wij helpen je graag met het maken van een keuze!

 

 

17/1/2024