Elzard Dekbed Dons

v.a. 409,00

Dekbed Elzard heeft een vulling van hoogwaardige kwaliteit Canadese ganzendons, wat zorgt voor een ideaal slaapcomfort.

Dekbed Elzard wordt in Nederland gefabriceerd en is exclusief verkrijgbaar bij Morgana!

Uiteraard kunt u ook gewoon, vrijblijvend langskomen

Beschrijving

Materiaal

Vulling: Dekbed Elzard heeft een vulling van hoogwaardige kwaliteit Canadese ganzendons, het dekbed is zeer licht met een hoge vulkracht. Dit zorgt voor een zeer goede kwaliteit en voor een ideaal slaapcomfort.

tijk: Het dekbed heeft een tijk van 100% katoen batist. De batist tijk met SanProCare / Vital Finish zorgt ervoor dat vocht wat tijdens het slapen door transpiratie ontstaat, nog effectiever opgenomen en sneller naar buiten afgevoerd wordt. Ook heeft de tijk een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden

Keurmerken en labels

-Nomite label: Geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie.
-Downpass keurmerk: Het Downpass keurmerk staat garant voor hoge kwaliteit dons en geeft de zekerheid dat de dons en veren ethisch verantwoord zijn verkregen en van een strikt gecontroleerde productieketen komen. De vogels worden niet levend geplukt en de omstandigheden op de farms zijn goed.

Warmteklasse en maatvoering

Dekbed Elzard is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maatvoeringen, zo is de Elzard zowel solo als duo dekbed, met een extra gevulde voetzone, als partner dekbed en op speciale maten beschikbaar. Daarnaast kun je kiezen voor een zomer- of winterdekbed of een 4-seizoenendekbed, want dekbed Elzard is verkrijgbaar in warmteklasse 1, 2, 3, 4 en DUO 3+4. De DUO variant (3+4) heeft een doorknoopsysteem, waarmee je beide delen aan elkaar kunt bevestigen. Hij is verkrijgbaar in diverse maatvoeringen: van eenpersoons 140×200 tot Lits-Jumeaux XXL 280×240 en daartussen.

Uitleg warmteklassen

Ieder persoon is anders en heeft andere wensen en behoeftes, daarom beschikken de dekbedden binnen de Morgana collectie over verschillende warmteklassen (WK). De warmteklassen geven aan welke warmte je mag verwachten van een dekbed en in welk seizoen je het dekbed het beste kan gebruiken.

Warmteklasse 1: extra warm winterdekbed.
Dekbedden met de warmteklasse 1 zijn perfect voor koude wintermaanden. Door hun hoge warmte-isolatie houden ze je zelfs in de koudste nacht lekker warm. Heb je het ’s nachts snel koud en ben je op zoek naar een comfortabel en warmte-isolerend dekbed? Kies dan voor een dekbed in warmteklasse 1.

Warmteklasse 2: normaal winterdekbed.
Dekbedden in warmteklasse 2 houden je comfortabel warm gedurende milde winters. Dekbedden in warmteklasse 2 waren de meest gebruikte dekbedden, maar vanwege steeds mildere winters en steeds beter geïsoleerde slaapkamers adviseren wij tegenwoordig vaker warmteklasse 3.

Warmteklasse 3: lente-/herfstdekbed
Dekbedden in warmteklasse 3 zijn met name bedoeld voor de lente, herfst en nazomer. Vanwege de zachte winters en steeds beter geïsoleerde slaapkamers zijn deze dekbedden voor steeds meer mensen geschikt voor bijna het hele jaar.

Warmteklasse 4: zomerdekbed
Dekbedden in warmteklasse 4 zijn de dunste en koelst aanvoelende dekbedden. Deze zijn geschikt voor de warme zomermaanden en voor als je het ’s nachts snel warm hebt.

DUO: warmteklasse 3 + 4
Een Duo dekbed is een dekbed uit twee delen die je aan elkaar kunt verbinden. Het is een combinatie van een dekbed in warmteklasse 3 en een dekbed in warmteklasse 4. Het deel met warmteklasse 3 kun je het grootste deel van het jaar gebruiken. Is het heel warm, dan gebruik je het deel zomerdeel (WK 4) en is het heel koud, dan gebruik je beide delen samen.

Welk dekbed past bij jou?

Het juiste dekbed is uitermate belangrijk voor het optimale slaapklimaat en daarmee een goede en gezonde nachtrust. Vind je het lastig een keuze te maken? Onze slaapadviseurs in de winkel helpen je graag! Vindt jouw dichtstbijzijnde Morgana winkel of maak direct een afspraak.

Extra informatie

Breedte

140, 160, 200, 240, 260, 280

Lengte

200, 220, 240