Hoofdkussen Paris

v.a. 99,00

Beschrijving

Materiaal

Kern: Hoofdkussen Paris heeft een kern van visco elastisch rubber. Dit rubber heeft vergelijkbare drukverlagende eigenschappen als visco elastisch schuim (traagschuim), maar door het ademende vermogen van het rubber en de aangebrachte ventilatiekanaaltjes, biedt dit hoofdkussen een veel aangenamer slaapklimaat dan een traagschuimkussen. Daarnaast is het veel minder temperatuurgevoelig, dus waar een traagschuimkussen stug aan zal voelen in een koelere slaapkamer, blijft dit kussen even comfortabel ongeacht de omgevingstemperatuur. De kern is uit één stuk, daardoor is hij vormvast en biedt hij de hele nacht dezelfde comfortabele ondersteuning.

Tijk: de kern wordt omhuld door een zeer elastische tijk van gebreid katoen. Door de zachtheid en elasticiteit van deze tijk wordt de ondersteuning, het comfort en de flexibiliteit van het kussen nog beter doorgegeven.

Maatvoering en hardheid

Het kussen heeft de afmetingen 40 cm x 60 cm. Deze maatvoering is bewust gekozen, omdat de schoudercomfortzone van de matrassen doorgaans op 40 cm begint. Daarnaast is deze korte afmeting ook uitermate geschikt voor langere personen, want door de geringe afmeting van het kussen, blijft er meer ruimte over in het bed.

Hoofdkussen Paris is beschikbaar in één maat en hardheid. Het kussen is keerbaar door de symmetrische vormgeving en daardoor aan beide zijden te gebruiken.

Onderhoud en slopen

De gemiddelde levensduur van een hoofdkussen is 3 tot 5 jaar. We adviseren om altijd gebruik te maken van een moltonsloop en oversloop om je kussen te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Gebruik voor hoofdkussen Paris de Stretch Kussenmolton in 50 x 70 cm. Of kies, wanneer je het snel warm hebt of veel transpireert, voor het 3D Kussenmolton Breezz in maat 50 x 70 cm. Zoek je nog meer verkoeling, of wil je graag dat je kussen koel en fris aanvoelt? Kies dan ook voor het Climate control kussensloop in maat 50 x 70 cm voor over het molton.

Verschoon en was de slopen regelmatig. Indien nodig is ook de tijk afneembaar en wasbaar, maar je loopt altijd het risico op krimpen. Daarom adviseren wij om de tijk op maximaal 40 °C wassen. Haal het kussen voorzichtig uit de tijk door de tijk af te rollen, want als je aan het kussen trekt dan kan deze beschadigen.

Welk hoofdkussen past bij jou?

Een hoofdkussen moet lekker liggen, maar belangrijker nog, het moet de juiste ondersteuning bieden, zodat jouw rug- en nekwervels in één rechte lijn liggen. Zo voorkom je dat je ’s ochtends wakker wordt met een stijve nek of pijnlijke schouders.

Bij de keuze van het juiste hoofdkussen zijn je slaaphouding, je lichaamsprofiel, hoever je schouders wegzakken in je matras en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren van belang. Onze 8 minuten durende slaaptest geeft een advies, maar daarnaast moet je het ook ervaren! Daarom nemen onze slaapadviseurs graag de tijd om je persoonlijk te kunnen helpen en adviseren. Wil je er zeker van zijn dat een van onze enthousiaste en deskundige slaapadviseurs voor je klaarstaat? Maak alvast een afspraak.

Daarnaast hebben we ook een testkussenprogramma. Hiermee kun je het hoofdkussen vrijblijvend 5 dagen thuis uitproberen om te ervaren of dit daadwerkelijk het juiste kussen is. Heb je toch net niet het kussen wat bij jou past? Kom dan gewoon het kussen omruilen of breng hem terug. Vraag in jouw Morgana winkel naar de voorwaarden. Dit kan alleen na advies in de winkel. Bestel je het kussen online? Dan kun je met een sloop wel even proefliggen, maar kun je hem alleen ongebruikt retourneren.

Extra informatie

Lengte

60

Breedte

40

Hoogte