fbpx

Latex 750 Alpura

v.a. 2.099,00

De Ergosleep Latex 750 matras kenmerkt zich door zijn buitengewone comfort en zeer aangename slaapklimaat. Hij heeft een kern van 100% Talalay natuurlatex. Dit gecombineerd met een luxe Alpura tijk zorgt voor een optimale combinatie van zachtheid en ondersteuning, zeer goede ventilatie en temperatuurregulatie en een sterk anti-bacterieel en anti-allergisch effect. Dit matras komt het best tot zijn recht in combinatie met een (Ergosleep) lattenbodem.

Uiteraard kunt u ook gewoon, vrijblijvend langskomen

Beschrijving

De Ergosleep Latex 750 matras kenmerkt zich door zijn buitengewone comfort en zeer aangename slaapklimaat. Hij heeft een kern van 100% Talalay natuurlatex. Dit gecombineerd met een luxe Alpura tijk zorgt voor een optimale combinatie van zachtheid en ondersteuning, zeer goede ventilatie en temperatuurregulatie en een sterk anti-bacterieel en anti-allergisch effect. Dit matras komt het best tot zijn recht in combinatie met een (Ergosleep) lattenbodem.

 

Kernmateriaal: 100% natuurlijk Talalay latex

De latex 750 matras heeft een kern van 100% natuurlijk Talalay latex. Talalay latex is het meest elastische en luchtige latex. Het heeft een zeer open en gelijkmatige celstructuur, waardoor vocht en warmte gemakkelijk kan worden afgevoerd. Het uitstekende ventilerende vermogen zorgt voor een aangenaam slaapklimaat, waarbij bovendien de opbouw van bacteriën, schimmels en huisstofmijten wordt beperkt. De extreme soepelheid van het Talalay latex zorgt voor hoog comfort, een goede drukverdeling en een uitstekende doorgave van de ondersteuning vanuit de bodem.

Wist je dat in het Talalay productieproces het latex eerst wordt bevroren en vervolgens wordt verhit? Zo ontstaat een latex met een zeer open en gelijkmatige celstructuur.

 

Matrashoes: luxe Alpura tijk

Dit matras heeft een anti-allergisch en zelfreinigende Alpura tijk. Deze luxe elastische tijk zorgt voor optimaal comfort, is afneembaar en wasbaar.

Alpura® is de toevoeging van probiotica (gunstige bacteriën) op elke vezel van de tijk. Deze gunstige bacteriën ruimen je huidschilfers op, het voedsel van de huisstofmijt, waardoor deze onmogelijk kan overleven op de Alpura hoes. De matrashoes is dan ook volledig en permanent huisstofmijtvrij! Daarnaast voorkomen deze gunstige bacteriën de groei van ongunstige bacteriën en schimmels, waardoor die geen kans krijgen om nare geurtjes te veroorzaken.

In elke draad van het flexibele viscosebreisel zitten talloze luchtkanaaltjes die door hun specifieke vorm een sterk aanzuigende (capillaire) werking hebben. Hierdoor wordt het vocht onmiddellijk opgenomen en verspreid over een groot oppervlak. De hoes zorgt op die manier voor onmiddellijke verdamping en blijft perfect droog aanvoelen.

 

Keuzeopties: Xp of Yp profiel en hardheid

Bij de matrassen van Ergosleep zijn de lendezone en de ergonomische zones verwerkt in een X en Y profiel. Mensen met een X profiel hebben brede schouders, een smallere taille en bredere heupen. Een Y profiel heeft een brede schouderzone en vervolgens een smalle taille en heupzone. De matras is beschikbaar in drie verschillende hardheden, waarbij F1 het meest flexibel en F3 het stevigst is.

Welk profiel en welke hardheid past bij jouw lichaam? Ontdek het in de winkel met onze unieke slaaptest.

 

Onderhoud en levensduur

Wanneer je de matras goed onderhoud kan de matras tot wel 10 jaar mee gaan. Wij adviseren om altijd gebruik te maken van een molton en een goed passend hoeslaken. Deze beschermen de matras tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Verschoon je bed regelmatig (wekelijks) en keer je matras één keer per seizoen, dus iedere drie maanden. Om je hierbij te helpen is dit matras voorzien van kleurcoderingen op basis van de seizoenen. Door het keren zorg je ervoor dat de matras gelijkmatiger belast wordt en daardoor langer mee gaat.

De tijk van dit matras is afritsbaar in twee losse delen en wasbaar op 40 °C. Wij adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, maar het kan eventueel ook thuis. Controleer dan wel of jouw wasmachine hier groot en krachtig genoeg voor is. Houd er ook rekening mee dat de tijk niet in de droger kan, dus voldoende tijd nodig heeft om te drogen over een droogrek.

 

Welke matras past bij jou?

Bij Morgana vinden we jouw slaapoplossing aan de hand van jouw SLAAP-DNA®. Met onze 8 minuten durende slaaptest in de winkel brengen we jouw SLAAP-DNA® in kaart. Op basis van dit SLAAP-DNA® kan één van onze slaapadviseurs je vervolgens objectief en onderbouwd adviseren over welk matras geschikt is voor jouw lichaam. Zo hoef jij alleen maar keuzes te maken op comfort en een passende investering, om zo jouw best persoonlijke slaapoplossing samen te stellen. Onze slaapadviseurs nemen graag de tijd om je persoonlijk te kunnen helpen en adviseren. Wil je er zeker van zijn dat een van onze enthousiaste en deskundige slaapadviseurs voor je klaarstaat? Maak alvast een afspraak!

Extra informatie

Lengte

190, 200, 210, 220

Breedte

70, 75, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180, 200

Hoogte