fbpx

Topper T2300 – Hybride Koudschuim

v.a. 156,00

De T2300 is onze budgettopper, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Deze topper is 8 centimeter hoog en heeft een kern van hybride koudschuim. De T2300 biedt een stevig ligcomfort. De kern wordt omgeven door een elastische en wasbare tijk met Tencel.

Uiteraard kunt u ook gewoon, vrijblijvend langskomen

Beschrijving

Kern: Hybride Koudschuim

De T2300 heeft een kern van koudschuim. Koudschuim heeft een enigszins onregelmatige, maar open celstructuur, waardoor vocht en warmte gemakkelijk kan worden afgevoerd. Het goede ventilerende vermogen zorgt voor een aangenaam slaapklimaat, waarbij bovendien de opbouw van bacteriën, schimmels en huisstofmijten wordt beperkt. De veerkrachtigheid van koudschuim zorg voor comfort en drukverdeling en is daarnaast goed in staat om de ondersteuning vanuit de bodem en het matras door te geven. Hybrideschuim is de geëvolueerde versie van koudschuim. Het hybrideschuim is elastischer en kan daardoor hogere belastingen aan.

 

Matrashoes: Tencel tijk

Tencel (Lyocell)wordt gemaakt uit houtpulp, is 100% biologisch afbreekbaar en heeft een milieuvriendelijk productieproces. Tencel is veel beter in staat om vocht af te voeren dan katoen. Het sneldrogende effect zorgt voor een aangenaam droog slaapvlak. Het voorkomt ook de opbouw van bacteriën, schimmels en huisstofmijt, waardoor de tijk lang fris blijft.

 

Keuzeopties: maatvoering en split

Deze topper is verkrijgbaar in alle eenpersoons en tweepersoons maatvoeringen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een topper voorzien van een split. Dit is uitermate geschikt voor tweepersoonsbedden met elektrisch verstelbaarheid. Door de inkeping (split) tussen de twee lighelften kunnen beide hoofdeinden onafhankelijk van elkaar bewegen, zonder dat je de naad in het midden voelt.

 

Onderhoud en levensduur

Een kwalitatief goede topper gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. We adviseren het gebruik van een molton om je topper te beschermen tegen transpiratie, vlekken en slijtage. Verschoon je bed regelmatig (wekelijks) en keer de topper iedere maand. Zo kun je zo lang mogelijk optimaal genieten van je topper.

De tijk van deze topper is afritsbaar en wasbaar. Wij adviseren om de tijk professioneel te laten reinigen, maar het kan eventueel ook thuis. Controleer dan wel of jouw wasmachine hier groot en krachtig genoeg voor is. Houd er rekening mee dat de tijk niet in de droger kan, dus voldoende tijd nodig heeft om te drogen over een droogrek.

 

Voordelen topper

Ligcomfort: een topper voegt extra comfort toe. Je ligt warmer en zachter op een topper en door de gelijkmatigere drukverdeling voel je minder druk op de uitstekende gedeeltes van je lichaam, zoals de schouder en de heup.

Opmaken: een topper is lichter en flexibeler dan een gewone matras, wat het opmaken van het bed eenvoudiger maakt. Voor de topper zijn passende moltons en hoeslakens beschikbaar.

Geen naad in het midden: met een tweepersoonstopper bedek je de hinderlijke naad tussen twee eenpersoonsmatrassen. Met een splittopper kunnen twee elektrisch verstelbare hoofdeinden apart van elkaar bewegen door de split, maar vormt de rest van de topper nog steeds een geheel.

Bescherming matras: de topper ligt bovenop je matras en beschermd daardoor je matras tegen transpiratievocht en vuil, waarmee het de levensduur van je matras verlengd.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor krijg je een hogere instap, wat het in en uit bed stappen kan vergemakkelijken. Daarnaast zorgt de extra hoogte voor een luxe uitstraling.

 

Nadelen topper

Ligcomfort: Een topper compenseert niet voor een bodem of matras die niet (meer) voldoende ondersteuning biedt. Het toevoegen van een topper verhoogd wel het comfort, maar een topper biedt nauwelijks ondersteuning. Bij een bedbodem en matras die wel goede ondersteuning bieden, kan een te stugge topper deze ondersteuning zelfs in de weg staan. Daarnaast ligt een topper warmer, doordat je er meer in wegzakt dan in de matras. Wanneer je het snel warm hebt in bed, kun je dan ook beter geen topper nemen. Wil je toch graag een topper, kies dan voor eentje die zeer goed ventileert, bijvoorbeeld de C750 met een kern van Talalay latex.

Opmaken: voor het opmaken van een topper heb je passend bedtextiel nodig, let daarbij op de juiste hoekhoogte en de aan- of afwezigheid van een split. Wanneer je ook je matras wilt opmaken, kun je ervoor kiezen deze samen met de topper te voorzien van één molton en één hoeslaken. Dit vergt wel extra inspanning en vraagt om bedtextiel met een extra hoge hoekhoogte.

Hoogte bed: met een topper is je bed direct 8 tot 11 centimeter hoger. Hierdoor kan je bed ook te hoog voor je worden. Hier kun je bij de aanschaf van een nieuw bed rekening mee houden door bijvoorbeeld kortere poten te kiezen.

 

Welke topper past bij jou?

Dat is afhankelijk van het gewenste comfort en slaapklimaat, een passende investering en eventuele allergieën. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Kom naar de winkel voor persoonlijk advies en om het comfort van de verschillende toppers te ervaren.

Extra informatie

Lengte

200, 210, 220

Breedte

70, 80, 90, 100, 120, 140, 150, 160, 180

Hoogte