fbpx

Koel slapen met een zomerdekbed!

Het is niet altijd gemakkelijk om met warm weer in slaap te vallen. We blijven vaak woelen en draaien en dat is niet altijd even bevorderlijk voor onze nachtrust. Er zijn meerdere trucjes om lekker te slapen tijdens warme dagen. Een zomerdekbed zou bijvoorbeeld al enorm kunnen helpen. Een zomerdekbed is dun, licht en zorgt voor extra ventilatie.

Voor een goede nachtrust moet het lichaam de juiste temperatuur hebben. Dekbedden zijn in vier warmteklassen te verdelen. Deze warmteklasse geeft aan voor welke kamertemperatuur het dekbed geschikt is.

Warmteklasse 1: extra warm winterdekbed
Warmteklasse 2: normaal winterdekbed
Warmteklasse 3: voorjaar-/herfstdekbed
Warmteklasse 4: zomerdekbed

Een zomerdekbed zit in warmteklasse 4 en beschikt over de laagste warme-isolatie. Een zomerdekbed is uitermate geschikt voor de warme zomermaanden.

Welke vulling kies ik voor mijn zomerdekbed?

Het aanbod van zomerdekbedden is groot. Welk materiaal het meest geschikt is voor een zomerdekbed is persoonlijk. Dit zijn de mogelijkheden.

  • Donzen vulling is licht en luchtig. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage dons ten opzichte van het percentage veertjes, het type dons en de grootte van de vlok. Dit is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar de verschillen leggen we je graag uit in de winkel.
  • Natuurlijke vulling dit zijn vullingen van zijde, katoen en cellulose materiaal zoals bamboe. Deze materialen hebben een beperkte isolatie waarde en dat is juist fijn in de zomer. Zeker zijde en cellulose kunnen weer beter het vocht afstaan ten opzichte van katoen.
  • Synthetische vulling is wasbaar. Neem je een 3D holle vezel dan ventileert het dekbed optimaal, maar bij mindere kwaliteit zal dit vermogen snel afnemen.

Hoe kies ik het juiste zomerdekbed?

Een zomerdekbed kopen lijkt eenvoudiger dan het is. Bij het kiezen van een zomerdekbed spelen zaken als formaat, gewicht, vulling en vochtregulering een belangrijke rol. Slapen is uiterst persoonlijk en een beste dekbed voor iedereen bestaat daarom niet. Het beste dekbed voor u daarentegen wel. Laat je daarom goed infomeren bij het aankopen van een zomerdekbed. Op deze manier weet je zeker dat je een zomerdekbed koopt die precies past bij jouw wensen.

Bekijk ons assortiment dekbedden

Enkel of 4-seizoenen zomerdekbed

Een enkel dekbed bestaat uit één laag (warmteklasse 2) en is in principe het hele jaar te gebruiken. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee dekbedden, 1 deel is geschikt voor de zomer (warmteklasse 4) en 1 deel is geschikt voor de herfst/lente (warmteklasse 3). De delen zijn los te gebruiken, maar zijn ook gemakkelijk aan elkaar te maken. Op die manier heb je een extra dik dekbed voor de winter. Vergeleken met twee enkele dekbedden is een 4-seizoenendekbed vaak voordeliger in prijs.

Ervaar het verschil

Bij Morgana Boxmeer hebben we diverse zomerdekbedden in onze winkel en webshop. Loop gerust eens binnen en ervaar het verschil. Ons team van specialisten staat voor u klaar om samen met u op zoek te gaan naar een geschikt zomerdekbed.

Ga naar onze webshop

06/8/2020