fbpx

Bodems

De bedbodem is een essentieel onderdeel van een bed en mede bepalend voor een goede en gezonde nachtrust. De bodem bepaalt namelijk of je wel goed ondersteund wordt op de juiste plekken en je ruimte geeft bij je drukpunten. Deze ondersteuning kan zowel door een lattenbodem als een boxspring bodem gegeven worden. Op de bodem hoort een matras, welk soort matras verschilt voor de boxspring en de lattenbodem.

.

Soorten beddenbodems

Er bestaan verschillende soorten beddenbodems. De meest voorkomende zijn boxsprings en lattenbodems. De boxspring is de laatste jaren populair geworden vanwege de luxe uitstraling en comfort maar ook de lattenbodem is nog steeds heel populair. Er bestaan zowel vaste als (elektrisch) verstelbare beddenbodems.

Lattenbodems

Een lattenbodem wordt gebruikt in combinatie met een ledikant zodat hier de matras op kan liggen. De horizontale latten van een lattenbodem zorgen voor ondersteuning van het matras en lichaam. Sommige lattenbodems hebben de mogelijkheid om de latten te verstellen zodat de mate van ondersteuning aanpasbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor meer ondersteuning bij de schouders of taille. Ook bestaan er elektrisch verstelbare lattenbodems die in verschillende posities gezet kunnen.

slaaptest morgana

Elektrische beddenbodem

Sommige mensen vinden het maar overdreven: een elektrisch verstelbaar bed. Maar het is niet alleen luxe waar we het over hebben. Natuurlijk is het fijn om tv te kijken of een boek te lezen met de rugsteun omhoog. Wat te denken van een ontbijtje op bed? Geen gedoe met het opstapelen van kussens en met maar één druk op de knop de ideale ontbijthouding. Maar naast het leveren van comfort verbetert een elektrische beddenbodem de bloedsomloop en kan het reflux of snurken tegengaan. En het is natuurlijk buitengewoon handig tijdens het verwisselen van je hoeslaken!

P4 Lattenbodem Ergosleep

Een greep uit onze merken

 • VTH
 • Estella
 • Bella Donna
 • Dommelin
 • Kayori
 • Nolte Möbel
 • Van Dijck
 • Essenza
 • Texeler
 • Steel & Stockings
 • Silvana Kussens & Dekbedden
 • Morgana Boxmeer
 • Ergo sleep

Showroom in Boxmeer

Op zoek naar een lattenbodem in de regio Nijmegen, Venray en Cuijk? In onze winkel in Boxmeer vind je een groot aanbod aan verschillende beddenbodems. Kom gerust langs om te kijken welk type het beste bij jouw wensen past. Onze specialisten helpen je hier graag bij.

Afspraak maken

Onze blogs

Uiteraard staan wij u online én in de showroom graag te woord. Maar mocht u zich alvast willen inlezen over het perfecte dekbed of dat ideale hoofdkussen? Hier vindt u een aantal kennisartikelen die u hierbij kunnen ondersteunen.

Het juiste advies met meer dan 100 jaar ervaring

Morgana de Best-Noy is een familiebedrijf waar momenteel de vijfde generatie aan het roer staat. Het is aan alles merkbaar dat hier wordt gekeken met een lange termijn visie. U vindt hier dus geen snelle verkopers die hun targets moeten halen, maar enkel mensen met gedegen expertise en échte liefde voor hun vak. Het is immers van generatie op generatie met bevlogenheid overgedragen. Die lange termijn visie hanteren zij ook op hun advies naar de klant toe. Want goed advies gaat dieper dan het doorgeven van de huidige trends in slaapkamerland. Wat heeft u écht nodig om goed te slapen en uitgerust wakker te worden? Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven en wanneer dit prettig is, zal dit uiteraard doorwerken op uw wakkere leven.

Laat je vrijblijvend adviseren
Morgana Medewerkers