Wat is de juiste afmeting voor mijn dekbedhoes?

Welke afmeting dekbedhoes heb ik nodig? Deze vraag lijkt misschien een voor de hand liggend antwoord te hebben. Toch zijn er veel mensen die kampen met deze vraag. Het is antwoord is inderdaad niet ingewikkeld, maar je moet wel weten hoe je moet meten!

Hoe meet je het dekbed?

Je moet altijd kijken naar de breedte van een dekbed. In principe zijn er maar drie breedtematen voor een dekbed verkrijgbaar wat het al een stuk eenvoudiger maakt. Zo is een 1 persoons dekbed standaard 140 centimeter breed. Dan heb je een klein tweepersoons dekbed deze is 200 centimeter breed. Als laatste is er het grote tweepersoons dekbed, dit is het zelfde als een lits jumeaux, deze is 240 centimeter breed. De meeste mensen met een twee persoons bed hebben een groot tweepersoons dekbed en dus een groot tweepersoonsdekbedovertrek nodig. Let op: Hier kan dus ook lits jumeaux op staan. Al onze dekbedovertrekken zijn tevens geschikt voor lange dekbedden van lengte 220. Daar hoef je dus niet iets speciaals voor te kiezen.

Bekijk onze dekbedden

Match je dekbedhoes met je matras

Hoe groot je dekbedovertrek moet zijn ligt logischerwijs aan je dekbed. En wat de juiste afmeting is van je dekbed, ligt weer aan je matras. Dat je twijfelt over de maat van je dekbedovertrek is begrijpelijk. Want wie weet nu uit zijn hoofd wat de afmeting van je matras of je dekbed is? Soms meten mensen hun matras en denken zo hun dekbedhoes afmeting te hebben. Maar een eenpersoonsmatras bijvoorbeeld is maar 90 centimeter breed en het dekbed is toch echt 140 centimeter breed. Dus je matras is wel degelijk van belang voor de juiste afmeting van je dekbedovertrek, maar het is niet dezelfde afmeting.

Twijfelaar

Heb jij een twijfelaar, oftewel een kleiner tweepersoonsbed? Dan heb je dus een dekbedhoes van 200 breed nodig. Alle anderen bedden hebben waarschijnlijk een dekbed van 240 centimeter breed op hun bed liggen. Vergis je ook niet in het meten, je kunt natuurlijk per ongeluk de lengtemaat opmeten in plaats van de breedtemaat. Je zult niet de eerste zijn die denkt dat de afmeting niet klopt omdat het dekbed er verkeerd om in zit.

Tip voor de juiste afmeting dekbedovertrek

Bij Morgana hebben ze een goede tip voor de juiste afmeting. “Meet je dekbed op en schrijf de afmetingen op het labeltje. Zet er een horizontale en verticale pijl op zodat je weet hoe deze in de hoes moet. Dat scheelt puzzelen tijdens het opmaken. Wij doen dat zelf ook nog steeds. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met ons, wij helpen je graag verder. Zo ben je absoluut verzekerd van het kiezen van de juiste dekbedovertrek, matchend bij jouw dekbed.”

Bekijk ons bedtextiel

20/11/2019