fbpx

Ik heb last van mijn rug, wat voor een matras heb ik nodig?

Een van de meest vervelende dingen die er zijn tijdens het slapen gaan, is last hebben van je rug. Je komt moeilijk in slaap en het houdt je vaak uren lang wakker. En als je dan eindelijk in slaap valt, kan één verkeerde beweging er direct voor zorgen dat je weer klaarwakker bent. Wij geven je graag tips voor een matras welke je kan helpen met het verminderen van deze klachten. Lees snel verder!

Allereerst is het belangrijk om voorop te stellen dat de rugklachten die de meeste mensen ervaren niet direct te wijten zijn aan een oud of verkeerd matras. Het kan daarentegen wel deze klachten beïnvloeden. Wanneer je ’s ochtends opstaat met meer rugklachten dan de avond ervoor, dan is het verstandig om eens te gaan kijken of je matras aan vervanging toe is zodat je een betere slaaphouding kunt aannemen.

Verschillende soorten rugklachten

Zoals net al gezegd is, kan een matras verschillende soorten rugklachten beïnvloeden. Denk hierbij aan lage rugpijn, een hernia of spit. Dit zijn klachten die vaak voor een stekende pijn zorgen. Een juiste ondersteuning van je matras kan er dan voor zorgen dat deze klachten niet erger worden en dat het juist druk verlagend werkt. Een goede houding tijdens het slapen is erg belangrijk. Een comfortabele en natuurlijke houding zorgt er namelijk voor dat je lichaam zichzelf goed kan herstellen. Dat is altijd het samenspel van matras, bodem en kussen.

Welk matras heb ik nodig om mijn rugpijn te verminderen?

Één specifiek matras dat het beste helpt tegen rugpijn voor iedere persoon bestaat niet. Hoe graag internet aanbieders je graag doen geloven dat er een one-size fits all matras bestaat. Elk persoon heeft verschillende lichaamskenmerken, wensen, behoeften en slaaphouding. Zo heeft de ene misschien een hard matras nodig en de ander juist een zachter. Slaapt de ene liever in een andere houding dan de ander. En daarnaast zijn de verschillende soorten rugpijn ook een belangrijke factor in het vinden van het juiste matras.

Bekijk ons assortiment matrassen

Het allerbelangrijkste aan het juiste matras is dat hij EN de juiste ondersteuning biedt voor je lichaamsbouw EN het juiste comfort biedt zodat je prettig slaapt. Voorbeelden van matrassen die rugpijn kunnen verminderen zijn ten eerste pocketvering matrassen. Dit zijn matrassen met veringen die individueel verpakt zijn. Deze bewegen dus individueel met je lichaam mee waardoor je lichaam overal de juiste ondersteuning krijgt. Daarnaast heeft dit matras ook comfortzones. Dit zijn zones die zachter of harder zijn dan andere zones. Dat zorgt ervoor dat het matras soepeler is bij bijvoorbeeld de schouders en heupen. Dit resulteert ook weer in een juiste houding met de juiste ondersteuning. Daarop komt dan een comfort laag die de druk verdeelt zodat je ook langere tijd in dezelfde houding kunt blijven liggen.

Doe de Slaap-DNA test bij ons!

Weet je niet wat het juiste matras voor jou en je lichaam is? Plan dan nu bij ons eens gratis Slaap-DNA test in! Met deze test ervaar je binnen acht minuten wat 10 -15  jaar goed en gezond slapen voor jou kan betekenen.

Plan een slaaptest 

 

10/11/2020