fbpx

Vier tips om beter te slapen met warm weer

Hoewel we over het algemeen de zomerse temperaturen in Nederland wel kunnen waarderen, blijken de warme ‘plaknachten’ de afgelopen jaren toch voor (slaap)problemen te kunnen zorgen. Minder goed in slaap komen, lichter slapen en sneller transpireren zijn enkele ergernissen die voor een verstoorde nachtrust kunnen zorgen. Morgana Boxmeer geeft u tips hoe u in de zomer bij hogere temperaturen toch lekker kunt slapen.

  1. Kies het juiste beddengoed

Beddengoed dat goed ventileert kan al enorm schelen in de mate waarin uw lichaamstemperatuur oploopt tijdens warme zomernachten. Kies bijvoorbeeld voor een speciaal zomerdekbed gemaakt van natuurlijke materialen. Deze materialen werken verkoelend vanwege de vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Kies het liefste niet voor synthetische stoffen, die de neiging hebben warmte vast te houden en weer af te geven. Ook hebben we een ruime keuze aan hoofdkussens die een verkoelende en ventilerende werking hebben. Laat u gerust eens adviseren door een van onze slaapexperts!

  1. Kies het juiste (top)matras

Ook bij het kiezen van een nieuw (top)matras kunt u rekening houden met eventuele ventilerende en vochtregulerende eigenschappen.  Zo hebben matrassen van traagschuim een dichte celstructuur, en matrassen van koudschuim juist een meer open celstructuur. Hoe dichter de celstructuur, hoe moeilijker het wordt om lucht te laten circuleren en vocht af te voeren. Dit is dus van invloed op de warmtebeleving tijdens uw slaap. Idealiter kiest u voor een matras dat in de winter warmte vasthoudt en in de zomer warmte afvoert. Wilt u weten welk matras het beste bij u past? Wij verwelkomen u graag in onze winkel in Boxmeer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  1. Ventileren van de slaapkamer

Met de steeds warmer wordende Nederlandse zomers laten ook steeds meer mensen een airco plaatsen. Dit is natuurlijk ideaal voor het verkoelen en ventileren van de slaapkamer. Mocht u geen gebruik kunnen maken van een dergelijke airco installatie, zijn er uiteraard andere manieren om een gezond slaapklimaat te creëren tijdens warme zomernachten. Zet bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg voordat het warm wordt de ramen open om een koele luchtstroom door de slaapkamer te krijgen. Een ventilator voor het raam kan de koele lucht nog net wat makkelijker naar binnen blazen. ’s Avonds laat als het buiten afgekoeld is kunt u wederom de ramen openen voor meer koele lucht. Op deze wijze wordt slaapkamer toch aangenaam geventileerd en gekoeld met frisse lucht.

  1. Vergeet zelf niet even af te koelen!

Of u nog een lauwwarme douche neemt voor het slapengaan of nog een verfrissende duik kunt nemen: voor de nachtrust is het goed om ook uw lichaam af te koelen. Vermijd voor het naar bed gaan inspannende activiteiten en doe het vooral rustig aan.

Kom voor meer slaaptips en advies gerust eens langs in onze beddenwinkel in Boxmeer. Onze slaapexperts staan voor u klaar om u kennis te laten maken met onze collectie en u te helpen bij het vinden van het juiste bed, matras of beddengoed!

19/7/2023