fbpx

Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

Een boxspring is direct vertaald een bak met veren. Een onderstel waar een matras op komt te liggen. Het is in feite de matrasdrager en ledikant in één. Een gewoon bed, ook wel ledikant genoemd, is alleen het frame van uw bed waar dus nog een lattenbodem of spiraalbodem en een matras in komt te liggen. Waar uw voorkeur naar uit gaat is natuurlijk persoonlijk. Wij adviseren u  graag over de voordelen van een boxspring en een gewoon bed zodat u duidelijk het verschil weet en een goede keus kunt maken.

Voordelen van een boxspring

  • Een voordeel van een boxspring is voor veel mensen de luxe uitstraling.
  • Een boxspring heeft bovendien dus naast het matras ook een bodem met vering, hierdoor zult u meer ligcomfort ervaren.
  • Het is makkelijk met opmaken.
  • Het neemt minder ruimte in dan een gemiddeld ledikant.
  • Bij een boxspring zit alles inbegrepen.

Bekijk onze boxsprings

Voordelen van een gewoon bed

  • Een ledikant heeft een frame waardoor het matras op zijn plek blijft. Het zal dus niet gaan schuiven zoals bij een boxspring wel sneller het geval kan zijn.
  • Wanneer u een allergie heeft zoals huisstofmijt dan is een ledikant de meest gekozen optie omdat het frame eenvoudig afgedaan kan worden. Bij een boxspring is ook een kunstleer uitvoering mogelijk, maar de stoffen varianten zijn lastiger schoon te maken.
  • Sommige mensen met bijvoorbeeld duizelingen of wat oudere mensen kunnen de zachte zijkanten van een boxspring als onstabiel ervaren.

Kom en ervaar het verschil tussen eenboxsprings en een gewoon bed

Het is en blijft een kwestie van smaak natuurlijk. Bij Morgana vindt u twee verdiepingen vol met beiden opties. In diverse stijlen, uitvoeringen en prijsklassen. Hier vindt u bijvoorbeeld ook eenpersoons boxsprings en ledikanten in de populaire 120 maat voor alleenstaanden.

Loop gerust eens binnen om rustig rond te kijken of maak een vrijblijvende afspraak via onze site.

Plan een slaaptest 

09/12/2019